Placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz
Placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Reteta placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Cum sa faci cea mai buna placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz.
Placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Reteta placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Cum sa faci cea mai buna placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz.
Placinta irlandeza cu carne de pui, fara blat. Placinta in vas.
Iubesc placintele, iar reteta aceasta este cu adevarat minunata. Merge perfect atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Placinta irlandeza cu pui ciuperci si praz se face foarte usor si nu ai nevoie de ingrediente complicate.
Eu am folosit piept de pui gata fiert in supa, asa ca din puiul de tara am pregatit mai multe retete.
Placinta irlandeza poate fi pregatita cu ce ai prin frigider.
Poti inlocui prazul cu mazare congelata. Poti adauga morcovi, ardei gras sau ardei kapia, baby spanac.
In loc de piept de pui poti sa pui pulpe de pui sau sunca.
Placinta irlandeza cu pui ciuperci si praz are foietaj crocant ce acopera umplutura cremoasa.
Reteta am pregatit-o inspirata fiind de ceea ce am mancat intr-un Irish Pub din zona fantanilor de la Unirea.
Daca iti plac placintele iti mai las cateva sugestii:
- 1. placinta cu ciuperci
- 2. placinta ruseasca cu pui, ciuperci si orez
- 3. placinta cu iaurt grecesc si branza sarata
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz:
Ingrediente placinta irlandeza cu pui ciuperci si praz:
(pentru 2 portii individuale)
200 g piept pui fiert
120 g ciuperci champignon
100 g praz
150 g mascarpone
5-6 linguri lapte
3 linguri smantana
1 lingura mustar
1 catel de usturoi zdrobit
2 linguri ulei masline
sare
piper
cimbru
aluat de foietaj
Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura lapte
Mod de preparare placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz:
Am calit in uleiul bine incins prazul si ciupercile tocate cuburi mai mari timp de aproximativ 2 minute.
Am adaugat pieptul de pui fiert, tocat si acesta in cuburi.
Am condimentat cu sare, piper si cimbru si am continuat sa sotez 2-3 minute.
Am luat tigaia de pe foc.
Cat timp s-au calit pieptul de pui cu ciupercile si prazul am amestecat intr-un bol mascarpone, lapte si smantana.
Am adaugat 1 lingura de mustar simplu si usturoiul dat prin presa peste amestecul de carne cu ciuperci, apoi am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Am turnat amestecul de mascarpone cu lapte si am amestecat.
Am pus compozitia obtinuta in doua vase termorezistente cu diametrul de 8 cm. Poti folosi un singur vas cu diametrul de 12-14 cm sau maresti cantitatile si folosesti un vas mai mare.
Am acoperit umplutura cu aluat de foietaj.
Am intepat in cateva locuri aluatul folosind un cutit mic si am uns cu un galbenus batut cu o lingura de lapte.
Este nevoie ca in timpul coacerii aerul sa poata iesi.
Am copt placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20-25 minute.
Servire placinta irlandeza cu pui ciuperci si praz:
Este perfecta fierbinte, imediat cum este scoasa din cuptor!
O poti manca simpla, dar poti sa ai alaturi si o salata verde.
Sa ai pofta!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
ateatea retete de la tine isi asteapta randul, incat nu mai am rabdare…
o zi frumoasa, pupici!
Multumesc, Angi. Iti doresc o zi frumoasa si tie. Te pup
Bun , buun , ca de obicei . Se vede cat esti de pasionata de ceea ce faci , zilnic faci ceva nou si bun .
Multumesc, Dorina.
ce bine arata! n-as refuza una acum :))
O zi frumoasa!
Multumesc Edith, o zi frumoasa si tie.
Ma innebunesti cu retetele tale! Asta a urcat repede in lista „To do”! Imi place!
Multumesc Raluca.
Arata foarte bine …combinatia ideala pt mine: pui, praz, ciuperci 🙂 Yuum!
Multumesc, Dana.
Foarte buna combinatia de ingrediente!
Multumesc, Teo.
Arata incredibil de bine!
Multumesc.
yamy ce delicatesa ai facut tu aici… super
Multumesc Bianca.
Apetisanta!!! Si formite.. hmm vreau si eu asa albe si dragute! pup
Multumesc Antonina. Le-am cumparat acum 4-5 ani cred…
Ce bine arata !!!
Multumesc Simona!
Of… cum ma chinui tu… Dar te iert daca-mi oferi o portie! :)) Pupici
Simona, la cat imi esti de draga chiar iti fac o portie acum! Pup
Imi place combinatia,iar tu esti cea mai harnicuta!Pupici!
Multumesc Flory! Pup
Iai, musai de incercat odata pentru cina asa ceva!!
Multumesc Natalia!
Super buna!!!Trecuta pe lista:)Pup!
Multumesc, Licuta! Pup
Deci,ca de obicei FABULOASA !!!! Imi ploua in gura asa ca nu mai aveam cum sa o aman.MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU TOATE ACESTE RETETE !!!!!
Roxi, reteta aceasta o iubesc pur si simplu!
Si eu o iubesc,a fost dragoste de la prima degustare !!! Numai ca va tb sa-mi cumpar niste recipiente mai micute ca ale tale,fiecare cu portia lui ca altfel risc sa raman nemancata !!!
Cred ca gasesti la Mobexpert.
Pot folosi oare ricotta in loc de mascarpone?
nu veti obtine acelasi rezultat. 🙂