INGREDIENTE:
(pentru 2 portii individuale)
200 g piept pui fiert
120 g ciuperci champignon
100 g praz
150 g mascarpone
5-6 linguri lapte
3 linguri smantana
1 lingura mustar
1 catel de usturoi zdrobit
2 linguri ulei masline
sare
piper
cimbru
aluat de foietaj
Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura lapte
PREPARARE:
Calim in uleiul bine incins prazul si ciupercile tocate cuburi grosolane aproximativ 2 minute.
Adaugam pieptul de pui fiert, tocat cuburi, condimentam cu sare, piper si cimbru si continuam sa le calim 2-3 minute impreuna, apoi luam tigaia de pe foc. Cat timp se calesc acestea amestecam intr-un bol mascarpone cu lapte si smantana.
Punem 1 lingura de mustar simplu si usturoiul pisat (zdrobit) peste amestecul de carne cu ciuperci, apoi amestecam bine pana se omogenizeaza. Turnam amestecul de mascarpone si amestecam iar. Compozitia obtinuta o punem intr-un vas termorezistent, sau in vase individuale.
Acoperim umplutura cu aluat de foietaj. Intepam in cateva locuri aluatul, ungem cu un galbenus batut cu o lingura de lapte, apoi coacem placinta, in cuptorul preancalzit la 200°C, timp de 20-25 minute.
O servim fierbinte, in fuctie de cat de calda suportam mancarea, imediat cum o scoatem din cuptor.
Sa aveti pofta!
ateatea retete de la tine isi asteapta randul, incat nu mai am rabdare…
o zi frumoasa, pupici!
Multumesc, Angi. Iti doresc o zi frumoasa si tie. Te pup
Bun , buun , ca de obicei . Se vede cat esti de pasionata de ceea ce faci , zilnic faci ceva nou si bun .
Multumesc, Dorina.
ce bine arata! n-as refuza una acum :))
O zi frumoasa!
Multumesc Edith, o zi frumoasa si tie.
Ma innebunesti cu retetele tale! Asta a urcat repede in lista “To do”! Imi place!
Multumesc Raluca.
Arata foarte bine …combinatia ideala pt mine: pui, praz, ciuperci 🙂 Yuum!
Multumesc, Dana.
Foarte buna combinatia de ingrediente!
Multumesc, Teo.
Arata incredibil de bine!
Multumesc.
yamy ce delicatesa ai facut tu aici… super
Multumesc Bianca.
Apetisanta!!! Si formite.. hmm vreau si eu asa albe si dragute! pup
Multumesc Antonina. Le-am cumparat acum 4-5 ani cred…
Ce bine arata !!!
Multumesc Simona!
Of… cum ma chinui tu… Dar te iert daca-mi oferi o portie! :)) Pupici
Simona, la cat imi esti de draga chiar iti fac o portie acum! Pup
Imi place combinatia,iar tu esti cea mai harnicuta!Pupici!
Multumesc Flory! Pup
Iai, musai de incercat odata pentru cina asa ceva!!
Multumesc Natalia!
Super buna!!!Trecuta pe lista:)Pup!
Multumesc, Licuta! Pup
Deci,ca de obicei FABULOASA !!!! Imi ploua in gura asa ca nu mai aveam cum sa o aman.MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU TOATE ACESTE RETETE !!!!!
Roxi, reteta aceasta o iubesc pur si simplu!
Si eu o iubesc,a fost dragoste de la prima degustare !!! Numai ca va tb sa-mi cumpar niste recipiente mai micute ca ale tale,fiecare cu portia lui ca altfel risc sa raman nemancata !!!
Cred ca gasesti la Mobexpert.
Pot folosi oare ricotta in loc de mascarpone?
nu veti obtine acelasi rezultat. 🙂