Bors de cartofi cu praz si ciuperci
Bors de cartofi cu praz si ciuperci. Kaizerul taiat cubulete mici il calim impreuna cu kaizerul in uleiul bine incins.

INGREDIENTE:
500 g cartofi
50 g kaizer
1 fir de praz mic (150g)
50 g ciuperci
1 l supa de legume
500 ml bors
100 ml smantana
1 galbenus
sare
piper
1-2 linguri ulei
patrunjel pentru servit
PREPARARE:
Kaizerul taiat cubulete mici il calim impreuna cu kaizerul in uleiul bine incins.
Dupa ce s-au calit, le scoatem si calim calim in acelasi ulei ciupercile taiate felii sau cubulete, in functie de gusturi.
In supa fierbinte de legume punem cartofii, prazul, kaizerul si ciupercile si le fierbem pana sunt aproape fierti cartofii. In acest moment adaugam borsul fiert in prealabil si mentinut cald.
Mai fierbem 5 minute, apoi dregem borsul cu sosul obtinut din smantana batuta cu un galbenus, in care punem treptat un polonic de ciorba fierbinte, astfel incat sa nu capete aspect de “branzit”, cand il turnam in oala.
Dupa 2 minute de fiert la foc mic putem stinge focul.
Servim borsul de cartofi fierbinte cu patrunjel verde, proaspat tocat.
Pofta buna!
Primul venit primul servit.Un bol pentru mine te rog.Pup!
Mihaela, este al tau… Pup
Excelent…am sa incerc si eu! pup
Angi, chiar este bun. Pup
Uite, asa nu am incercat si arata tare bine, cu siguranta e delicios! Pupic!
Multumesc Adela.
Foarte interesanta reteta! Trebuie probata. Pupici
Multumesc! Te pup
Daca m-ai servi la ora asta cu o portie sa sti ca nu as refuza, ba mai mult, as ingrosa obrazul si as cere si o a doua farfurie! :))
Cu drag, Natalia.
eei! asa ceva n-am mancat vreodata….astept o invitatie la masa :))
pup
Alice, te invit oficial. Pup
Nu am facut niciodata dar trebuie neaparat probata reteta ta.Arata foarte,foarte bine si cred ca e delicioasa!
Este chiar un bors bun!
N-am auzit pana acum de tipul asta de bors, dar mi s-a facut instant pofta 🙂
Arata delicios!
Multumesc Andi.
Te felicit pentru site!gasesc tot ce vreau sa gatesc .