fbpx

RETETE RECENTE

TORT CU NUCA SI CACAO

February 24, 2012 | CATEGORIA


Tort cu nuca si cacao este tortul pe care il ador si il pregatesc de cate ori am pofta de ceva cu nuca.

INGREDIENTE:
(Pentru un tort cu diametrul de 18cm)

Pentru blat:
4 oua
100 g zahar
2 linguri apa clocotita
2 linguri ulei
75 g faina
75 g nuca
1 lingura praf de cacao neagra
1/2 lingurita esenta de rom
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt

Pentru crema:
100 g zahar tos
80 ml apa
4 galbenusuri
100 g unt
50 g zahar pudra
10 g cacao neagra
3-4 picaturi esenta de rom
100 g frisca batuta
30 g mascarpone
180 g nuca macinata

Pentru decor:
100 g ciocolata topita
50 g frisca batuta
nuca macinata
nuci intregi

PREPARARE:

Pentru a pregati blatul mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare.

Punem pe rand uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Adaugam apoi faina (amestecata cu praful de copt si cacao) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi punem nucile macinate.

Batem albusurile spuma tare, ca pentru bezele, cu un praf de sare. Le incorporam in amestecul de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura sau o spatula. Turnam aluatul intr-o forma cu pereti detasabili (tapetata cu ulei si faina) si coacem blatul in cuptorul preancalzit in jur de 35 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt. Scoatem blatul pe un grilaj si il lasam sa se raceasca.

In acest timp pregatim crema de nuca cu cacao: fierbem apa cu zaharul pana devin un sirop gros. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, cat sa fie caldut. In acest moment adaugam galbenusurile pe rand, amestecand continuu.

Fierbem amestecul la baine-marie aproximativ 10 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Incorporam untul batut spuma cu zaharul pudra, esenta de rom si 10 g cacao neagra.
Adaugam pe rand nuca macinata, mascarpone si frisca batuta, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Lasam crema o ora la frigider apoi asamblam tortul.

Blatul taiat in 3 parti egale il insiropam, apoi ungem fiecare blat cu crema, avand grija sa pastram si pentru decorul tortului.

Decoram cu nuca macinata sau jumatati de nuca.

Pofta buna!

Comentarii

  • Imi place! Imi aduce aminte de copilarie. Mama imi facea cand eram mica ceva asemanator!
    Pupici si weekend placut!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Raluca. Weekend placut!

  • Foarte bun ! 🙂 Imi place !

    • diva in bucatarie

      Multumesc Raluca! Chiar este foarte bun!!!

  • Foarte frumos tort si gustul la fel de bun!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Timea.

  • roxana

    Ce as gusta putin din tortuletul asta delicios!!!

    • diva in bucatarie

      Cu drag, Rocsi.

  • constantin cristina

    f bun tortul , eu la-m imbracta in pasta de zahar , multumim ca existato

    • diva in bucatarie

      Nu pot decat sa ma bucur ca ti-a placut! Sa ai o seara frumoasa!

  • Roxana

    Super tortulet..La multi ani frumosi si cu impliniri frumoase!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • brenda

    cat de groasa trebuie sá fie crema cand se face la bai marie? multumesc

  • Bety

    La cite grade?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *