Placinta ruseasca cu pui, ciuperci si orez – kurnik
Placinta ruseasca cu pui, ciuperci si orez – kurnik. De curand am aflat placinta cu somon, ciuperci si orez pe care o pregatim in familie de cand ma stiu este o reteta ruseasca. 🙂
De curand am aflat placinta cu somon, ciuperci si orezpe care o pregatim in familie de cand ma stiu este o reteta ruseasca. 🙂
Cautand mai multe despre retete rusesti am gasit si reteta de placinta cu pui, ciuperci si orez (KURNIK) care are la baza aceeasi metoda de preparare ca si cea cu peste. Pentru ca am intalnit multe persoane care nu sunt prietene bune cu pestele, ma gandesc ca reteta aceasta va fi pe gustul lor.
Kurnik, placinta ruseasca cu pui, ciuperci si orez, este realizata special pentru proiectul The Food Connection, o calatorie culinara in jurul lumii initiat de Oana ( Savori Urbane), caci luna aceasta vom calatori prin Rusia. Gazda retetelor rusesti va fi Ionela, iar retetele celor 24 de bloggeri culinari vor fi prezentate pe 15 septembrie pe pagina blogului Milk and honey and toast.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
400 g faina
100 g unt
100 g smantana
1 ou
100 ml lapte
sare
Pentru clatite:
1 ou
350 ml lapte
5 linguri faina
Pentru umplutura:
800 -1000 g piept de pui
400 g ciuperci
2 cepe medii
200 orez fiert
2 oua fierte de compozitie tare
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
sare
piper
4 linguri ulei
PREPARARE:
Incepem sa pregatim placinta ruseasca cu pui, ciuperci si orez – Kurnik, realizand aluatul. Amestecam faina cu smantana si untul, apoi adaugam laptele, oul si un praf de sare. Framantam aluatul bine, apoi il punem la rece pana suntem gata sa asamblam placinta.
Punem la fiert pieptul de pui, timp in care calim ciupercile taiate felii sau cuburi in 2 linguri ulei. Carnea fiarta si racita o taiem cuburi sau fasii.
Pregatim clatitele, apoi calim ceapa in 2 linguri ulei.
Amestecam ciupercile calite, orezul fiert, carnea de pui, ouale fierte curatate si taiate in cuburi, verdeturile tocate marunt, sare si piper proaspat macinat pana se omogenizeaza compozitia. impartim aluatul in 3 bucati. Intindem o foaie cu diametrul de 24 cm. Punem un strat din compozitie peste aceasta, acoperim cu clatite si continuam sa punem umplutura si clatite pana terminam compozitia cu pui, ciuperci si orez.
Intindem a doua foaie astfel incat sa acopere si partea laterala a placintei Kurnik. Cu partea a treia de aluat realizam decorul dupa inspiratie si indemanare. 🙂
Coacem placinta timp de 35-45 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
O lasam sa se raceasca putin, apoi o putem manca. Este la fel de buna si rece, din frigider.
Pofta buna!
Ce straturi frumoase ți-au ieșit, Cristina! Și da, aș opta și eu mai degrabă pentru asta decât pentru cea cu pui. 🙂