Placinta cu somon, orez si ciuperci

30 decembrie 2013Diva in Bucatarie

Placinta cu somon, orez si ciuperci. Tocam partea verde de la ceapa foarte fin, patrunjelul verde la fel, le punem in orez si amestecam pana se omogenizeaza.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-01

INGREDIENTE:
(pentru 2 buc- 8 portii)

400 g somon afumat
2 foi aluat foietaj
200 g ciuperci tip champignon
ulei
1 ou batut
sare
piper
1/2 legatura patrunjel verde

Pentru orez basmati:
1 lingura ulei de masline
170 g orez basmati
1 catel mic usturoi tocat cubulete mici
220 ml apa
250 ml supa de pui
1 cubulet de 2*2 cm de unt
2 fire ceapa verde tocata
cateva fire de patrunjel proaspat tocat
piper proaspat macinat
sare

PREPARARE:

Pregatim orezul pentru inceput, caci acesta are nevoi de timp sa se raceasca. In uleiul incins calim orezul cu usturoiul, amestecand continuu timp de 1-2 minute, pana se caleste putin orezul.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-1

In acest moment turnam supa si apa fierbinti si lasam la foc mediu-mic sa fiarba pana se absoarbe lichidul (in 15 minute este gata), apoi oprim focul, condimentam cu sare si piper, adaugam cubul de unt si acoperim cu un capac.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-2

Tocam partea verde de la ceapa foarte fin, patrunjelul verde la fel, le punem in orez si amestecam pana se omogenizeaza.
Lasam orezul sa se raceasca, apoi calim ciupercile spalate foarte bine si tocate cuburi. Le amestecam cu orezul racit, putina verdeata si un ou.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-3

Punem gratarul la incins. Il stropim cu ulei de masline si putina sare de mare. Prajim pestele pe ambele parti timp de 4 minute.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-4

Aranjam pe aluatul de foietaj un strat de orez cu ciuperci, iar peste acesta somonul. Le vom pune in asa fel incat sa putem sa le acoperim cu restul de foietaj.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-5

Decupam aluatul in jurul ingredientelor, lipim marginile cu ou batut, decupam aripioarele pestelui (din restul de aluat) si le lipim si pe acestea ungandu-le cu ou batut. Pentru ochiul pestelui am folosit o bucatica de ciuperca.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-6

Ungem aluatul cu oul batut, apoi il dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-30 de minute, sau pana se rumeneste.

Lasam placinta sa se raceasca, apoi putem servi.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-7

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *