fbpx

RETETE RECENTE

PLACINTA CU SOMON, OREZ SI CIUPERCI

December 30, 2013 | CATEGORIA

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-0

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-01

INGREDIENTE:
(pentru 2 buc- 8 portii)

400 g somon afumat
2 foi aluat foietaj
200 g ciuperci tip champignon
ulei
1 ou batut
sare
piper
1/2 legatura patrunjel verde

Pentru orez basmati:
1 lingura ulei de masline
170 g orez basmati
1 catel mic usturoi tocat cubulete mici
220 ml apa
250 ml supa de pui
1 cubulet de 2*2 cm de unt
2 fire ceapa verde tocata
cateva fire de patrunjel proaspat tocat
piper proaspat macinat
sare

PREPARARE:

Pregatim orezul pentru inceput, caci acesta are nevoi de timp sa se raceasca. In uleiul incins calim orezul cu usturoiul, amestecand continuu timp de 1-2 minute, pana se caleste putin orezul.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-1

In acest moment turnam supa si apa fierbinti si lasam la foc mediu-mic sa fiarba pana se absoarbe lichidul (in 15 minute este gata), apoi oprim focul, condimentam cu sare si piper, adaugam cubul de unt si acoperim cu un capac.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-2

Tocam partea verde de la ceapa foarte fin, patrunjelul verde la fel, le punem in orez si amestecam pana se omogenizeaza.
Lasam orezul sa se raceasca, apoi calim ciupercile spalate foarte bine si tocate cuburi. Le amestecam cu orezul racit, putina verdeata si un ou.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-3

Punem gratarul la incins. Il stropim cu ulei de masline si putina sare de mare. Prajim pestele pe ambele parti timp de 4 minute.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-4

Aranjam pe aluatul de foietaj un strat de orez cu ciuperci, iar peste acesta somonul. Le vom pune in asa fel incat sa putem sa le acoperim cu restul de foietaj.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-5

Decupam aluatul in jurul ingredientelor, lipim marginile cu ou batut, decupam aripioarele pestelui (din restul de aluat) si le lipim si pe acestea ungandu-le cu ou batut. Pentru ochiul pestelui am folosit o bucatica de ciuperca.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-6

Ungem aluatul cu oul batut, apoi il dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-30 de minute, sau pana se rumeneste.

Lasam placinta sa se raceasca, apoi putem servi.

placinta-cu-somon,-orez-si-ciuperci-7

Pofta buna!

Comentarii

  • Ooo , da , si frumos si gustos.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dorina!

  • anca

    Ce frumos arata! Superb! Felicitari si un an nou minunat!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Anca!

  • Cat este de frumos…!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Simona!

  • Cristina

    hmmm imi ploua in gura! arata superb si cred ca e la fel de bun!!

    • diva in bucatarie

      Esti draguta! Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *