Creier pane
Creier pane
INGREDIENTE:
600 g creier porc
2 linguri otet
2 oua
200 g faina
200 g pesmet
sare
piper
ulei pentru prajit
felii de lamaie pentru servit
Mod de preparare creier pane:
Punem creierul proaspat de porc intr-un bol. Il acoperim cu apa si adaugam otetul. Il lasam astfel 30 minute, apoi il spalam sub jet de apa si il scurgem.
Il oparim in apa cu sare pret de 30 secunde – un timp mai mare de fierbere il intareste si pierde consistenta putin moale, cremoasa. Il scoatem din apa si il lasam la scurs in sita.
Presaram sare si piper, il tavalim prin faina, apoi il dam prin ou si la final prin pesmet.
Prajim creierul pane la foc mediu-mic pana se rumeneste usor pe ambele parti.
Il mancam dupa ce se raceste putin, stropit cu putin suc de lamiae.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Tare bine arata! Nu stiu de ce nu mananc atat de des..