Gogosi cu gem – de post

17 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Gogosi cu gem – de post. Pe o parte din acestea punem 1 lingurita de gem. Acoperim cu alta rondea de aluat si presam cu degetele marginile, astfel incat sa nu ne iasa gemul din gogosi.

INGREDIENTE:

500 g faina
200 ml apa
2 linguri mari de zahar
1 praf de sare
2 linguri ulei
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 lingurita esenta de lamaie
12 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pentru inceput preparam maiaua amestecand drojdia cu 1 lingurita de zahar si 2 linguri apa calda. Cand maiaua creste o amestecam cu faina, apoi adaugam pe rand apa calduta in care am topit zaharul, uleiul si aromele.

Lasam aluatul sa cresca cam 30 minute. Il intindem pe un blat pe care am presarat putina faina, astfel incat sa aiba 2-3 mm grosime. Taiem rondele, pe care le mai lasam putin sa creasca pe blatul de lucru.
Pe o parte din acestea punem 1 lingurita de gem. Acoperim cu alta rondea de aluat si presam cu degetele marginile, astfel incat sa nu ne iasa gemul din gogosi.

Prajim gogosile in ulei incins, astfel incat sa fie rumenite uniform pe ambele parti.

Le scoatem cu o lingura cu gauri si le punem pe un servet de bucatarie.
Pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ai fost tare harnica zilele astea, numai bunatati!
    Ti-au iesit minunat aceste gogosi umplute, arata extraordinar in sectiune
    !!! te pup

  2. Îmi pare tare rău, dar nu ați spus rețeta complet. Se amesteca toate ingredientele și. .. se lasă așa nefrământat. Eu l-am frământat dar a fost prea multa faina. Cred ca lichid trebuia sa fie 300-350 gr nu 200. Nu e rețeta pe placul meu. Îmi cer scuze dar m-am cam chinuit sa fac aluatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *