Supa de pui cu galuste de gris pufoase

12 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Supa de pui cu galuste de gris pufoase. Reteta de supa de pui cu galuste. Supa clara de pui cu galuste. Reteta de galuste pufoase

Supa de pui cu galuste de gris pufoase – reteta clasica si gustoasa pentru mese reconfortante

Supa de pui cu galuste de gris este una din cele mai iubite preparate din bucataria romaneasca.

Este o reteta traditionala, perfecta pentru pranzul in familie.

Merge de minune in zilele friguroase sau cand ti-e pofta de acest preparat nutritiv.

Gustul bun este dat de carnea de pui si legume fierte la foc lent.

Este recomandata si in diete, dar si pentru meniul zilnic.

Nu cred ca rezista cineva in fata unei farfurii de supa de pui cu galuste de gris pufoase.

Cu carnea din supa poti sa faci rasol de pui, ciulama sau pilaf.

De ce sa alegi supa de pui cu galuste de gris?

Nu este doar gustoasa, ci si sanatoasa.

Carnea de pui furnizeaza proteine sanatoase, iar legumile aduc vitamine esentiale.

Galustele de gris completeaza perfect gustul si textura, oferind satietate.

supa de pui cu galuste de gris B

Supa de pui cu galuste de gris aduce familia impreuna

In multe din casele romanesti supa de pui cu galuste este sinonima cu mesele in familie. amintirile din copilarie.

Am inca in memorie vacantele la bunici sau cele de la tara cu supa aburinda pe masa.

O portie de supa aduce satietate, dar si bucuria de a impartasi momente frumoase cu cei dragi.

INGREDIENTE:

Pentru supa:
1 kg carne de pui
4-5 morcovi
1 pastarnac
1 telina -radacina
o ceapa mare
1 catel de usturoi
1 ardei gras
sare
piper
patrunjel verde

Pentru galustele de gris:
110 g gris
3 oua (130- 150 g cu coaja sau 110 g fara coaja)

PREPARARE:

Am curatat carnea de pui de fulgi si tuleie pe care le-am parlit la flacara aragazului.

Am pus carnea cu apa rece si o lingura de sare la fiert la foc mediu.

Apa trebuie sa acopere carnea cu 3 degete peste aceasta.

Cand apa a dat in clocot am micsorat focul astfel incat apa sa nu formeze bule.

Am lasat-o sa fiarba si am luat spuma de mcate ori s-a format. Am adaugat piper, apoi am curatat legumele.

Le-am pus apaturi de carne, doar cand spuma nu s-a mai format si carnea era fiarta pe jumatate.

Cand carnea si legumele s-au fiert a luat oala de poc si am strecurat zeama.

Se poate folosi un tifon ce va retine resturile de proteine din zeama.

Carnea si legumele fierte pot fi folosite pentru salate, rasol de pui, ciulama. 

Cat timp s-a fiert supa, am pregatit galustele de gris.

Am batut ouale bine, apoi iam incoroprat grisul. Alege gris cu textura mai granulata, nu foarte fin!

Am lasat cateva minute (in jur de 5-8) sa se odihneasca compozitia.

Intr-o oala am pus la fiert apa cu sare.

Cand a dat in clocot, am pus cu o lingura sau cu lingurita(in functie de marimea dorita) compozitia de gris cu ou in apa.

Am lasat sa fiarba cam 10 minute. In acest moment am turnat un pahar de apa foarte rece si le-am lasat sa dea iar in clocot.

Dupa 5 minute se vor ridica la suprafata. Este semnul ca sunt fierte si pufoase (sunt aproape duble in volum).

Le -am mutat in supa clara de pui.

Prefer sa le fierb separat pentru ca supa de pui sa fie plina de resturi lasate de galuste cand incep sa fiarba.

Pofta buna!

De la voi

Multumesc, Diana Tanase pentru poza si mesajul lasat pe Instagram. Chiar mi-ai facut ziua mai frumoasa! 🙂

„Datorită reÈ›etei dvs.pot face oricând aceasta supă, pe care băiatul meu o adoră. ÃŽnainte sa descopăr reÈ›eta dvs.aveam o mare reÈ›inere în a face această supă, deÈ™i stiam ca le place atât de mult copiilor mei. Dar găluÈ™tele fie îmi ieseau pietroaie, fie se dezintegrau în oală. De când folosesc cantitățile din reÈ›eta dvs., niciodată nu am mai dat greÈ™!
Vă mulÈ›umesc!”

Multumesc, draga mea Ioana pentru poza!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de You Tube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Singura reteta care din pacate nu mi-a reusit !!!
    Eu cred ca este o greseala de „tipar”.
    Cred ca trebuia 1 ou nu 3 oua si 4 linguri de gris.
    Era atat de moale consistenta incat se destrama automat in momentul in care o puneam in apa data in clocot !!!

      1. sa inteleg ca TU nu ai facut galustele cum ai dat reteta ?…ai folosit gramajul?
        si eu am deseori probleme cu galustele, uneori imi ies pufoase , dar cateodata nu.

        1. Sunt facute de mama mea cele din poza, cu cantitatile indicate. Am inlocuit ” x linguri” de gris cu cantitatea in grame pentru a fi cat mai exacta. Mamei mele ii ies cele mai bune galuste pe care le-am mancat!
          Trebuie neaparat lasata compozitia sa se „odihneasca” inainte sa le pui la fiert. Si foarte important: se pune apa rece … respecta indicatiile si vor iesi pufoase si moi.

    1. Nici mie nu mi-au iesit. Am lasat compozitia sa se si „odihneasca” 10 minute,degeaba… Este prea putin gris,prea multe oua… am irosit ingredientele degeaba pt ca din nefericire nici nu mai aveam gris prin casa pt a putea incerca s-o „dreg” cumva .:-)))

      Toate cele bune!

  2. Au iesit galustele perfect cu reteta in grame.Multumesc mult de reteta.Mie de obicei imi ieseau tari , dar daca respectati reteta intocmai nu aveti cum sa dati gres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *