Prajitura cu visine si bezea

25 iunie 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu visine si bezea. Prajitura cu visine si bezea este absolut delicioasa! Si pentru ca visinele sunt in plin sezon ar fi pacat sa nu profitam de gustul lor acrisor…

Prajitura cu visine si bezea este absolut delicioasa! Si pentru ca visinele sunt in plin sezon ar fi pacat sa nu profitam de gustul lor acrisor…

INGREDIENTE:

400 g visine
4 oua
4 albusuri + 4 linguri zahar-pentru bezea
300 g zahar
8 linguri ulei
10 linguri apa fierbinte
350 g faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare

PEREPARARE:

Mixam ouale cu zaharul pana devin ca o spuma. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem apa fierbinte (toata) continuand sa mixam.

Adaugam coaja de lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt in prealabil.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (tava are dimensiunile 25*35cm). Presaram visinele (fara samburi si scurse bine de suc), apoi turnam albusurile batute spuma tare cu zaharul si un praf de sare.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 de minute.

Este delicioasa! Nu trebuie decat sa va convingeti!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am incercat reteta si nu a iesit nimic! bezeaua nu cred ca se pune odata cu blatul cu visine, pentru ca nu se mai coace ! ramane crud in interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *