Tort cu crema de branza si capsuni
Tort cu crema de branza si capsuni. Reteta de tort cu crema de branza si capsuni. Tort cu crema de branza si capsuni.

Tort cu crema de branza si capsuni – un desert fin si elegant pentru orice ocazie
Un tort cu crema de branza si capsuni este alegerea perfecta atunci cand vrei sa impresionezi cu un desert sofisticat, dar usor de preparat.
Gustul delicat al cremei de branza se impleteste perfect cu aroma dulce-acrisoara a capsunilor.
Rezultatul ofera o experienta echilibrata si racoritoare.
Este genul de desert care te cucereste de la prima felie si care te convinge sa il refaci de cate ori vei avea ocazia.
Torturile cu fructe si creme usoare sunt din ce în ce mai cautate.
Combinatia dintre crema de branza si capsuni este una dintre cele mai populare.
Textura fina a cremei ofera o baza stabila si savuroasa, iar capsunile – fie proaspete, fie sub forma de gem sau sos – adauga un plus de prospetime si culoare.
Este un tort versatil, care poate fi adaptat în functie de sezon si gusturi.
Acest tort este ideal pentru zilele calde, cand îti doresti un desert racoritor, dar este la fel de potrivit si pentru mesele festive de iarna.
Aduce un strop de vara în farfurie.
Acest tort cu crema de branza si capsuni se potriveste de minune la aniversari, sarbatori sau ca surpriza dulce pentru cei dragi.
Daca vrei un desert fara efort, dar cu efect garantat, tortul cu crema de branza si capsuni este exact ce cauti.
In plus, aspectul sau elegant îl face demn de orice vitrina de cofetarie.
Despre ingrediente si decor
Am folosit fructe proaspete, dar merg si cele congelate.
Poti sa le inlocuiesti cu gem sau dulceata de capsuni.
Consistenta cremei am asigurat-o cu pudra de gelatina.
Se dilueaza cu putina apa pentru un rezultat perfect.
Dupa hidratare o pui in siropul de capsuni fierbinte spre cald si amesteci pana se topeste.
Nu o pui cat siropul este pe foc.
Tortul poate fi decorat simplu, cu jumatati sau felii de capsuni si frunze de menta.
Pentru decoruri mai sofisticate poti folosi glazuri lucioase sau straturi de jeleu.
Indiferent de alegere, vei obtine un tort cu crema de branza si capsuni spectaculos atat la gust, cat si vizual.
Daca esti pasionat de deserturi cu fructe, acest tort ar trebui sa fie în topul retetelor tale preferate.
Gustul cremos, prospetimea fructelor si prezentarea simpla îl transforma intr-o optiune ideala pentru orice iubitor de dulce.
Mai multe retete de tort si prajituri cu capsuni:
- Prajitura simpla si pufoasa
- Tort de ciocolata cu capsuni si crema de branza
- Cheesecake cu iaurt si capsuni
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube.
Ingrediente
- Pentru blat cu diametrul de 24 cm Pentru sirop Pentru crema de branza cu capsuni Pentru decor
Instrucțiuni
- Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 180°C. Am separat albusurile de galbenusuri. Le-am mixat cu un varf cutit de sare si o trime din cantitatea de zahar la viteza mare pana se umfla si devin o spuma alba, tare. In continuare am adaugat restul de zaharul treptat si am mixat pana in momentul in care spuma a fost tare, ca pentru bezea.
- Separat am amestecat galbenusurile cu ulei, ca pentru maioneza. Le-am pus peste albusuri, apoi am incorporat faina amestecata cu praf de copt. In acest moment am amestecat compozitia usor, cu o spatula, pana s-a omogenizat. Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, iar peretii tavii cu ulei si faina. Am copt blatul 35 de minute. timpul de coacere poate fi diferit, de la un cuptor la altul. Este gata cand trece testul cu scobitoarea. L-am lasat sa se raceasca complet pe un gratar, apoi l-am taiat in jumatate, incercand sa obtin doua blaturi de aceeasi inaltime.
- Cat timp s-a copt si s-a racit blatul am pus la fiert apa cu zahar pentru sirop. L-am lasat sa dea in clocot 1 minut, apoi am luat de pe foc. Cand s-a racit am adaugat limoncello. Apoi am pus gelatina intr-un castronel si am turnat apa peste ea. Am amestecat rapid, pentru ca toata gelatina sa fie hidratata. Am spalat 400 g de capsuni si am indepartat coditele. Le-am pasat, apoi le-am pus impreuna cu zaharul pe foc. Le-am lasat pe foc pana cand compozitia s-a ingrosat usor. Nu am luat spuma. La 3-4 minute dupa ce am oprit focul am pus gelatina si am amestecat pana cand aceasta s-a dizolvat complet. Apoi, am lasat compozitia sa se raceasca.
- Am mixat crema de branza cu mascarpone, smantana pentru frisca si zahar pudra.
- Peste aceasta am turnat treptat jeleul de capsuni, mixand rapid dupa fiecare transa.
- In continuare am montat tortul cu crema de branza si capsuni. Am pus primul blat in forma in care l-am copt. L-am insiropat, apoi am turnat 3/4 din crema de branza cu capsuni. Am insiropat al doilea blat pe partea ce va veni in contact cu crema si l-am pus peste aceasta. La final am pus restul de crema. Am lasat tortul in frigider pentru 6 ore, apoi l-am decorat cu capsuni proaspete si frunze de menta. Asa cum se poate observa se face foarte usor, asa ca te poti rasfata cu un tort delicios, cu crema cu gust fresh si racoritor.
Notă
Tortul cu crema de branza si capsuni are blat moale si pufos, insiropat cu aroma de lamaie. Daca nu vrei sa pui alcool, desi cantitatea este foarte mica, adaugi la fiert coaja de lamaie bio sau extract de lamaie/ esenta de lamaie. Crema are textura fina si gust proaspat, racaoritor. Poate fi patrat in frigider pana la 5 zile, daca este bine acoperit. Daca vrei sa aduci si mai multa prospetime poti adauga in crema, la final, 100 g de fructe taiate cuburi.