Prajitura cu visine si bezea
Prajitura cu visine si bezea
Prajitura cu visine si bezea
Prajitura cu visine si bezea este absolut delicioasa!
Si pentru ca visinele sunt in plin sezon ar fi pacat sa nu profitam de gustul lor acrisor.
Mai multe retete de prajituri cu visine:
Ingrediente:
400 g visine
4 oua
4 albusuri + 4 linguri zahar-pentru bezea
300 g zahar
8 linguri ulei
10 linguri apa fierbinte
350 g faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare
Mod de preparare prajitura cu visine si bezea
Mixam ouale cu zaharul pana devin ca o spuma. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem apa fierbinte (toata) continuand sa mixam.
Adaugam coaja de lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt in prealabil.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (tava are dimensiunile 25*35cm).
Presaram visinele (fara samburi si scurse bine de suc), apoi turnam albusurile batute spuma tare cu zaharul si un praf de sare.
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 de minute.
Este delicioasa! Nu trebuie decat sa va convingeti!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Arata foarte bine, pufoasa si gustoasa 🙂
Multumesc Mihaela!
e pacat sa nu profitam de toate aceste fructe !!! … iar parjituricile sunt asa de simple si gustoase 😉
simplu si bun! asta incerc mereu….
Si cam ce cantitate de visine ar fi necesara la dimensiunea tavii?
400 g!
am incercat reteta si nu a iesit nimic! bezeaua nu cred ca se pune odata cu blatul cu visine, pentru ca nu se mai coace ! ramane crud in interior