Prajitura cu visine si bezea

25 iunie 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu visine si bezea

Prajitura cu visine si bezea

Prajitura cu visine si bezea este absolut delicioasa!

Si pentru ca visinele sunt in plin sezon ar fi pacat sa nu profitam de gustul lor acrisor.

Mai multe retete de prajituri cu visine:

  1. chec cu mascarpone si visine
  2. tort cu miere de albine si visine
  3. cremsnit cu visine

Ingrediente:

400 g visine
4 oua
4 albusuri + 4 linguri zahar-pentru bezea
300 g zahar
8 linguri ulei
10 linguri apa fierbinte
350 g faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare

Mod de preparare prajitura cu visine si bezea

Mixam ouale cu zaharul pana devin ca o spuma. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem apa fierbinte (toata) continuand sa mixam.

Adaugam coaja de lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt in prealabil.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (tava are dimensiunile 25*35cm).

Presaram visinele (fara samburi si scurse bine de suc), apoi turnam albusurile batute spuma tare cu zaharul si un praf de sare.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 de minute.

Este delicioasa! Nu trebuie decat sa va convingeti!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am incercat reteta si nu a iesit nimic! bezeaua nu cred ca se pune odata cu blatul cu visine, pentru ca nu se mai coace ! ramane crud in interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *