Drob de miel

6 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Drob de miel. Drob de miel. Reteta culinara drob de miel. Cum se face reteta de drob de miel. Drob de miel, aperitiv pentru Sarbtaori Pascale. Reteta veche drob de miel.

Drob de miel. Reteta culinara drob de miel. Cum se face reteta de drob de miel. Drob de miel, aperitiv pentru Sarbtaori Pascale. Reteta veche drob de miel.

Drobul a devenit preparatul care se identifica, la fel ca pasca si ouale rosii, cu sarbatorile Pastelui.

Daca vrei sa incerci si alte retete de drob iti las cateva retete ca inspiratie:

Pentru un aspect mai frumos se pun oua intregi in compozitie.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de drob de miel:

Ingrediente drob de miel:

1.5 kg organe de miel si prapur de miel
2 cepe mari
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua crude
3 oua fierte de consistenta tare
100 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare drob de miel:

Spalam organele si prapurul in mai multe ape. Cat timp pregatim compozitia pentru drob tinem prapurul intr-un castron cu apa rece.
Fierbem organele de miel in apa cu sare, luand spuma de cate ori este nevoie.

In acest timp tocam si calim ceapa. Dupa ce au fiert maruntaiele le lasam sa se raceasca, apoi le tocam prin masina.

Adaugam ouale, verdeata tocata, ceapa calita, piper, sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Cu aceasta compozitie umplem prapurul pe care l-am pus intr-o tava de cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

La mijlocul umpluturii vom pune ouale fierte si curatate.

Invelim tocatura si dam la cuptor la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.
Il lasam sa se raceasca inainte ssa il taiem.

Il servim rece cu salata verde sau legume de sezon.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *