RETETE RECENTE

CHEC APERTIV CU CASCAVAL SI CIUPERCI

aprilie 7, 2011 | CATEGORIA

Un aperitiv foarte rapid, cu ingrediente putine, pe care orice incepator in bucatarie il poate face. Daca va spun ca este foarte gustos nu o sa ma credeti asa ca va provoc sa il incercati si sa va convingeti.

INGREDIENTE:

500 g ciuperci felii din conserva
500 g cascaval
5 oua
5 linguri faina
4 legaturi patrunjel
piper
sare – daca cascavalul este sarat folositi putina

PREPARARE:

Taiem cascavalul in cuburi paralelipipedice cu o lungime de 4-5 cm, spalam si strecuram ciupercile, tocam patrunjelul.

Batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam restul ingredientelor peste oua si amestecam usor cu o lingura.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preancalzit la 180°C pana devine checul auriu – aproximativ 30 de minute.

Il scoatem din tava, il lasam sa se raceasca apoi putem sa il taiem cu un cutit bine ascutit.

Pofta buna!

Comentarii

  • Dana

    MULTUMESC MULT pentru reteta! Ieri am gasit reteta si azi am pus-o in aplicare. A iesit un deliciu. Se prepara foarte repede si e tare gustoasa aceasta reteta. I-a placut si baietelului meu de 3 ani care e un mofturos. Multumesc mult! Acum ca am descoperit-o si imi place o s-o prepar foarte des.

  • Claudia

    buna
    as dori sa fac acest chec, dar nu cu ciuperci din conserva. cum as putea folosi ciupercile crude? ma gandeam sa le calesc.

    • diva in bucatarie

      Sigur! Dar sa ai 500 g ciuperci calite…

  • Buna, am incercat ieri sa fac acest chec, respectand reteta si etapele prepararii si am dat gres, ori reteta e gresita…. consider ca ciupercile si cascavalul pus in cantitatile mentionate, sunt prea multe si tot ce a iesti a fost o omleta facuta in cuptor si in tava de chec.

  • Maria

    Eu l am facut de mii de ori….si azi il fac….reteta e corecta…f buna si usor de facut

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *