fbpx

RETETE RECENTE

CHEC CU NUCA DE POST

March 26, 2011 | CATEGORIA

CHEC-CU-NUCA-DE-POST-a

Pentru cei care reusesc sa tina postul le recomand acest chec aromat si pufos. Este delicios, trebuie sa il incercati!

INGREDIENTE:

400 g faina
200 g zahar tos
100 ml ulei
200 g miez de nuca
2 -3 portocale mari
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita esenta de vanilie
zahar pudra pentru tapetat

PREPARARE:

Amestecam zaharul cu uleiul apoi, adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie.

Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara, coaja rasa de la 1 portocala si nuca macinata.

Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca este prea tare compozitia mai punem suc de la inca o portocala, astfel incat sa aiba o consistenta moale, sa curga usor din lingura. Turnam aluatul intr-o forma de chec in care am pus hartie de copt si coacem checul la 180°C timp de 45 minute.
Cand il scoatem din tava presaram zahar pudra.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *