fbpx

RETETE RECENTE

BRUSCHETE CU ROSII

March 27, 2011 | CATEGORIA

bruschete-cu-rosii-

Bruschete cu rosii – bruscheta al pomodoro – aperitv clasic italian simplu, rapid, gustos si foarte usor de facut.

Pentru ca reteta este atat de simpla aveti nevoie doar de ingrediente de calitate. Rosiile trebuie sa fie bine coapte, busuiocul proaspat, iar uleiul de masline de cea mai buna calitate.

Daca alegeti o paine de tip rustica sau ciabatta, atunci va apropiati de reteta autentica. Puteti folosi si bagheta, dar aceasta ma duce mai mult cu gandul catre retete frantuzesti.

Eu am descoperit aceste bruschete dupa revolutie, nu pot sa ma laud ca am copilarit cu painea prajitta unsa cu usturoi si rosii imbracate cu ulei de masline. Mai degraba aveam paine prajita cu usturoi, untura si uneori presaram boia primita de la o vecina ardeleanca. Nu era nici pe departe precum boia pe care o consum azi, dar atunci nu aveam termen de comparatie si o foloseam pentru ca asa mi se parea ca este mai apetisanta.

In ceea ce priveste bruscheta cu rosii nu este o reteta wow, eleganta, sofisticata. este cel mai banal lucru de pe pamant. Dar este atat de bun!

De multe ori am chef de ceva bun si rapid de preparat. Daca esti pe aceeasi lungime de unda cu mine, sau daca ai musafiri in vizita si nu stii cu ce sa ii servesti, atunci bruschetele  sunt cea mai buna solutie.

Feliile de paine prajita, cu un toping pe care il alegi de obicei in functie de ce ai prin frigider, sunt o solutie perfecta pentru orice situatie.
Special pentru aceste ocazii eu mi-am plantat in ghiveci busuioc, astfel incat sa il am la indemana daca nu am timp de cumparaturi. Dar cea mai mare realizare a acestor bruschete este ca fiul meu de 7 ani adora sa le faca singur, apoi le mananca cu o pofta uriasa.

Asta va doresc si voua, asa ca va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru bruschete cu rosii.

INGREDIENTE:

felii de paine Ciabatta sau alta paine rustica
rosii coapte
usturoi
ulei de masline
frunze proaspete de busuioc
sare
piper

 

sos pesto sau otet balsamic – optional

PREPARARE:

 

Reteta explicata in format video o las aici. Mai jos gasiti explicatiile scrise.

Se taie rosiile, se amesteca cu ulei masline, sare, piper, un catel de usturoi dat prin presa si frunze de busuioc. Este de preferat ca usturoiul sa nu fie tocat la cutit pentru ca s-ar simti prea intens, iar rosia ar fi pusa pe plan secundar. Se lasa sa se marineze 15-20 minute, timp in care se prajeste painea.

Painea poate fi prajita intr-o tigaie grill la o temperatura ridicata, in prajitorul de paine sau la cuptor la 200°C folosind functia ventilatie. Daca alegeti sa pregatiti la cuptor puteti presara pe feliile de paine parmezan sau mozzarella rase.

Indiferent de metoda aleasa este important ca feliile sa fie rumenite pe ambele parti.

Imediat dupa ce feliile de paine s-au prajit se freaca cu un catel de usturoi, ce se va topi pe painea calda.

Miros atat de bine!

Se toarna pe fiecare felie putin din sucul lasat de rosii, apoi se pun cuburile de rosii cu busuioc.

Se mananca cu pofta!

bruschete-cu-rosii-01

Pofta buna!

Anda Mihaela mi-a facut pofta de bruschete! Multumesc pentru poza!

 

 

Comentarii

  • LAURA

    Multumim pt reteta!

  • Liliana

    aceste bruschete sunt excelente si merg excelent la o berica rece intr-o seara de vara langa cei dragi.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Liliana! Cred ca noi mancam vara la 2-3 seri…

  • diva in bucatarie

    Ma bucur ca v-au placut si voua!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *