Omleta cu ciuperci si cascaval

12 februarie 2011Diva in Bucatarie
5/3Reviews

Omleta cu ciuperci si cascaval. Reteta omleta cu ciuperci si cascaval. Cum faci omleta cu ciuperci si cascaval. omleta

Omleta cu ciuperci si cascaval A

Omleta cu ciuperci si cascaval – o idee gustoasa si rapida pentru mic dejun savuros.

Omleta este una din cele mai populare optiuni pentru mic dejun, iar cea cu ciuperci si cascaval este irezistibila.

Cine a venit inventat omleta este un geniu absolut!

Gandeste-te pentru o secunda, tot ce trebuie sa faci este sa prajesti cateva oua, sa adaugi cateva ingrediente care iti plac (sunca, cascaval, legume) si, voila: ai un mic dejun!

Omleta cu ciuperci si cascaval nu este doar gustoasa ci si extrem de rapida siusor de facut.

Un alt avantaj este versatilitatea. 

Poate fi mancata simpla sau cu salata, paine prajita.

Nu mai pierde timpul si apuca-te de pregatit micul dejun!Omleta cu ciuperci si cascaval b

Nu mai pierde timpul si apuca-te de pregatit micul dejun!

Ingrediente:
(Pentru 1 portie)

3 oua
1 lingura smantana
35 g cascaval
2 linguri ulei de masline
2 ciuperci champignon medii
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper

patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare:

Timp preparare – 10 minute

Gatire – 5 minute

Ciupercile curatate foarte bine vor fi feliate.

In continuare le-am sotat in ulei incins pana s-au rumenit pe ambele parti.

Apoi, le-am scos din tigaie.omleta cu ciuperci si cascaval 1

 

Intre timp am batut ouale cu o lingura de smantana, sare si piper.

Daca pui o lingura de smantana acra in omleta aceasta va fi mai pufoasa.

Le poti mixa daca vrei sa scapi mai usor.Omleta cu ciuperci si cascaval 2

Am taiat bucata de cascaval in cuburi mici.

Apoi am incins uleiul  si o lingurita de unt, apoi am turnat ouale. Cand a format putina crusta am pus ciupercile calite peste oua, apoi am presarat cubusrile de cascaval.

Am ridicat cu o spatula marginile, ca sa alunece oul negatit sub omleta. Omleta cu ciuperci si cascaval 3

In momentul in care suprafata nu mai avea mult ou crud am pus o farfurie intinsa peste tigaie.

Am rasturnat omleta rasucind tigaia si tinand farfuria ca un capac, in asa fel incat omleta sa cada intreaga in ea.

Am readus-o in tigaie cu partea negatita in jos.

In continuare am lasat omleta pana s-a rumenit putin in partea de jos. 

Am scos-o din tigaie intr-o farfurie curata.

Servire

Pentru decor am folosit patrunjel proaspat tocat, iar langa omleta am avut rosii cherry.

Se mananca imediat.

Pe cat de simplu, pe atat de bun.
Pofta buna!

Mai multe retete de omleta:

  1. menemen – omleta turceasca
  2. omleta cu salata greceasca
  3. omleta cu rosii

Te invit sa ma urmaresti si pe Youtube.

Print

Distribuie pe:

8 răspunsuri

Răspunde-i lui VictoriaAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *