Inimi cu ciocolata

11 februarie 2011Diva in Bucatarie

Inimi cu ciocolata

Inimi cu ciocolata, biscuiti speciali pentru cele mai dragi persoane

Nimic nu este mai bun decat un biscuite de casa, in care gustul untului se imbina perfect cu cel al mierii de albine.

Fie ca vorbim de sot, copil, parinti sau prieteni, cu totii sunt speciali si merita din cand in cand un mic rasfat, o atentie dulce ce le va arata ceea ce simtim, chiar daca nu apucam sa le-o spunem mereu.

Biscuitii acestia, inveliti cu putina ciocolata se transforma in delicii irezistibile.

Alte retete de deserturi in forma de inima, pregatite de mine gasiti in acest link: biscuiti mocha, prajitura cu Nutella, inimi din aluat dospit, biscuiti cu inima de ciocolata (biscuiti tip sandwich cu o umplutura grozava de ciocolata), bezele inimioare, chec cu inimioara, chiar si o prajitura turnata cu gem si nuci. Ma gandesc ca din toata aceasta lista lipseste o pizza dulce cu ciocolata. Daca aveti si alte sugestii si mi le trimiteti voi pregati cu drag.

Toate aceste deserturi in forma de inima le putem pregati pentru Valentine’s day, dar nu avem nevoie de o zi speciala, imprumutata de la altii, pentru a le arata celor dragi cat de mult ii iubim. Fiecare zi poate fi speciala. In fiecare zi putem sarbatori iubirea.

Si pentru ca cei mai multi dintre noi iubesc ciocolata, nu uitam sa o adaugam chiar si intr-un desert banal.

Are nu doar efect decorativ, dar va contribui si la gustul final.

Daca incercati reteta aceasta si o sa va placa nu uitati sa o distribuiti. Aveti multumirile mele anticipate.

Acum va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru biscuitii „Inima cu Ciocolata”

INGREDIENTE:

200g unt
150g zahar
3 linguri de miere
1 plic praf de copt
1 lingurita de scortisoara
coaja rasa de la o lamaie
cateva picaturi esenta de vanilie
1 lingura de apa minerala
1 ou
450g faina

Pentru glazura:

200 g ciocolata topita la baine-marie

PREPARARE:

Pentru inceput batem untul spuma. Adaugam zaharul, mierea de albine, scortisoara, coaja de lamaie, esenta de vanilie si apa minerala. Le mixam pana se topeste zaharul si compozitia arata ca o spuma. Punem apoi oul si continuam sa mixam.
La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Obtinem un aluat moale, pe care il impachetam in folie alimentara. Il dam la frigider pentru o ora.

Cand aluatul s-a intarit, il intindem pe un fund pe care am presarat putina faina, incercand sa avem o grosime de 3-4 mm. aluatul ramas dupa fiecare decupaj va fi strans, framantat si intins iar. Trebuie tinut putin la congelator, sa se intareasca rapid. Taiem biscuitii cu forme de inima. Ii coacem 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Cat timp se coc biscutii preagatim glazura de ciocolata, astfel incat atunci cand ii scoatem sa ii scufundam  pe jumatate in ciocolata topita. Ii punem la uscat pe un gratar sau pe hartie de copt.

Pofta buna!

Puteti incerca si alte forme de dulciuri in forma de inima.

Ma gasiti si pe contul de Instagram, dar si pe cel de You Tube. Sper sa va abonati, am retete pe care le postez uneori pe aceste conturi inainte de a le pune pe blog.

Print

Distribuie pe:

8 răspunsuri

    1. Forme de biscuiti. Cred ca se gasesc la supermarket…Eu am folosit una mare pentru exterior si cu una mai mica interiorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *