Paine cu iaurt si rozmarin

31 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Paine cu iaurt si rozmarin. Punem drojdia cu laptele cald si zaharul la dospit. Intr-un vas amestecam faina cu sarea si rozmarinul tocat marunt.

INGREDIENTE:

500 g faina + faina pentru lucru
300 g iaurt
15 g drojdie proaspata
2 linguri lapte cald
10 ml ulei de masline
1 lingurita cu varf de sare
1 lingurita de zahar
frunzele de pe o creanga de rozmarin – o crenguta mai mare

PREPARARE:

Punem drojdia cu laptele cald si zaharul la dospit. Intr-un vas amestecam faina cu sarea si rozmarinul tocat marunt.

paine-cu-iaurt-si-rozmarin-1

Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana obtinem un aluat neted, foarte putin lipicios.

paine-cu-iaurt-si-rozmarin-2

Lasam sa creasca intr-un loc cald. Cand isi dubleaza volumul mai framantam putin, folosind putina faina pentru blatul de lucru si pe aluat, apoi punem aluatul in forma, mai lasam 15 minute sa creasca, apoi coacem painea in cuptorul preancalzit la 200°C pentru aproximativ 30 de minute sau pana devine aurie si trece testul cu scobitoarea. O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

paine-cu-iaurt-si-rozmarin-3

Dupa ce s-a racit o acoperim cu un prosop. Pufoasa si tare buna!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *