Cheeesecake cu mere, merisoare si curmale

30 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Cheeesecake cu mere, merisoare si curmale. Pentru a face umplutura amestecam branzeturile cu galbenusuri, coaja de portocale si zaharul.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
200 g faina – sau 1 plic Mix pentru 9 torturi de la Dr. Oetker
100 g unt
1 ou
1 lingurita praf de copt daca folosim faina simpla

Pentru umplutura:
6 galbenusuri
6 albusuri
250 g branza de vaci
250 g ricotta
50 g stafide
50 g merisoare
50 g curmale
3 mere golden – de marime potrivita
50 g unt
coaja de la o portocala
suc de la 1/2 portocala
20 g budinca de vanilie
120 g zahar
3 albusuri pentru bezea
3 linguri de zahar
1 varf de sare

PREPARARE:

Pentru a pregati aluatul amestecam toate ingredientele. Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 26 cm si punem aluatul peste hartie incercand sa facem si o mica bordura. Dam la rece aluatul pana calim merele si facem crema de branza.

Punem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru 15 minute. Topim untul si calim fructele. Adaugam restul ingredientelor si lasam pe foc pana se topeste zaharul si se evapora sucul de fructe si rom. Le lasam la racit.

Pentru a face umplutura amestecam branzeturile cu galbenusuri, coaja de portocale si zaharul.

Mixam bine. Adaugam praful de budinca si sucul de portocale si amestecam. Incorporam cele 6 albusuri batute spuma. Distribuim jumatate din compozitie peste aluat, punem apoi fructele si peste fructe restul de crema de branza.

Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Cu 15 minute inainte sa fie gata adaugam cele 3 albusuri batute spuma tare cu 3 linguri de zahar si un varf de sare.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *