fbpx

RETETE RECENTE

SALATA ORIENTALA DE PRIMAVARA

January 22, 2011 | CATEGORIA

Salata orientala de primavara este gustoasa, usor de pregatit, o reteta ieftina, satioasa, ce aduce retetei clasice de cartofi un plus de gust, culoare si vitamine.

Salata orientala de primavara este una din cele mai intalnite retete de salate de cartofi de la noi din casa.

Imi place sa folosesc legume proaspete, de sezon, dar folosesc ridichi si salata verde chiar si iarna, caci nu vreau sa ne lipseasca vitaminele naturale.

Toate gospodinele au o varianta de reteta de salata orientala. Si eu o pregatesc in mai multe moduri. Daca vreti sa vedeti retetele mele apasati pe titlurile de mai jos:

  1. salata orientala de post
  2. salata orientala de iarna
  3. salata orientala de vara
  4. salata orientala cu maioneza
  5. salata orientala cu peste afumat

Oricine poate pregati salata orientala.  Ingredientul principal, cartoful, este una din legumele cele mai folosite in bucataria romaneasca, dar este cunoscut si pentru diverse beneficii asupra organismului reprezentand a patra sursa de energie dupa orez, grau si porumb.

Cartofii au si beneficii pentru organism, acestia continand fibre, potasiu, fier, calciu, vitmine (C si B6) si nu au colesterol. Sunt o sursa foarte buna de carbohidrati, prezenti in amidon.

Un sfat pentru cei care gatesc prima oara salata orientala de primavara: cartofii se fierb in coaja. Inainte sa fie pusi la fiert in apa cu sare vor fi foarte bine spalati sub jet de apa.

Cand sunt fierti coaja se va indeparta foarte usor daca acestia sunt inca fierbinti. Daca se racesc va fi destul de greu sa luati coaja de pe acestia.

Cartofii se pun la fiert in apa rece, astfel incat acestia se vor incalzi in acelasi timp cu apa. Daca nu puneti apa suficienta in oala, aveti grija ca atunci cand scade sa puneti apa fierbinte peste ei.  Se fierb la foc mediu pana intra usor furculita in ei. Timpul de fierbere depinde de soi si de marimea acestora (20-30 minute).

Acestea fiind spuse va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata orientala de primavara. 

 

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

1 kg cartofi fierti in coaja
4-6 cepe verzi
1 salata verde – mica
ridichi de sezon – 300 g
4 oua fierte – consistenta tare
100 g masline
75 ml ulei de masline
25 ml otet de mere sau otet de vin alb
sare – 1 lingurita
piper – 1/2 lingurita

PREPARARE:

Pentru a pregati salata orientala de primavara am pus cartofii spalati bine, cu coaja, la fiert in apa rece cu sare. I-am lasat sa fiarba pana in momentul in care furculita a intrat si a iesit usor din acestia.

Dupa 25 minute s-au fiert, asa ca i-am scurs si i-am curatat de coaja  imediat cum am reusit sa ii tin mana. I-am taiat in cuburi de marime potrivita pentru a fi mancati.

Am taiat ridichile in rondele, ceapa verde marunt, iar salata in fasii. Le-am pus intr-un castron. Intr-un borcanel am pregatit dressingul din ulei, otet, sare si piper.

Se poate adauga putin zahar (1/2 lingurita) dizolvat cu 30 ml apa.  Se pune capacul borcanului si se scutura bine pana cand dressingul se transforma intr-o emulsie. Se toarna peste salata dressing dupa gust. Am amestescat si am gustat sa vad daca mai este nevoie de sare sau otet.

Am pus salata pe un platou si am decorat-o cu ouale taiate in sferturi sau rondele.
Pofta buna!

Atat de simplu si atat de bun!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

 

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *