Oua umplute in sos alb

29 septembrie 2010Diva in Bucatarie

Oua umplute in sos alb
. Oua umplute in sos alb. reteta Oua umplute in sos alb. Oua umplute in sos alb diva in bucatarie. cum faci oua umplute in sos alb

Oua umplute in sos alb

Reteta de oua umplute in sos alb este savuroasa si se face usor.

O poti pregati pentru masa in familie, dar si pentru mese festive. 

Pentru ca reteta sa iasa gustoasa ai nevoie de oua proaspete si ingrediente de calitate.

Reteta are umplutura cu pate de ficat de pui si cascaval, dar poti sa folosesti si alte variatii:

  1. cu branza
  2. cu ciuperci
  3. cu somon

Oua umplute in sos diva o

Mai multe retete de oua umplute:

  1. oua umplute cu ciuperci
  2. lalele din oua umplute

Sfaturi

  1. pui ouale la fiert in apa rece
  2. folosesti ingrediente proaspete
  3. umplutura trebuie sa aiba consistenta groasa
  4. poti decora cu boia, verdeturi, muraturi, ardei gras

Cum servesti ouale umplute in sos alb?

Le poti servi ca atare cu paine sau focaccia.

Le poti pune alaturi de legume proaspete pe o tava festiva iar sosul va fi folosit in cantitate mai mica, doar pentru decor. 

Ingrediente:

Pentru oua umplute:
6 oua fierte – tari
2 linguri pate de ficat
50 g unt
50 g cascaval ras
sare si piper – dupa gust

pentru sos:
maioneza – cam cat o ceasca de cafea
100 g iaurt
100 g smantana
o mana de marar tocat marunt
1 lingurita rasa de sare

Cum faci oua umplute in sos alb?

Pregatire oua

Se pun ouale la fiert in apa rece cu sare si o lingurita otet.

Am lasat sa fiarba timp de 10 minute din momentul in care au dat in clocot.

Le-am curatat cat erau inca calde.

Atentie, la ouale foarte proaspete care se vor curata foarte greu.

Am taiat ouale pe jumatate si am scos galbenusurile.

Pregatire crema

Am pasat galbenusurile cu restul ingredientelor pana am obtinut o pasta fina.

Am umplut jumatatile de ou cu compozitia obtinuta mai sus.

Se pun ouale in frigider pentru 30 minute la frigider.

Pregatire sos

Am pregatit sosul amestecand toate ingredientele specificate.

Daca vrei ca sosul sa fie mai dietetic pui 200 g de iaurt si nu mai folosesti smantana.

Am si o reteta de maioneza fara ulei. O poti citi aici. 


Ouale umplute se aranjeaza cu umplutura in jos, apoi vor fi acoperite cu sos alb.

Pentru a le scoate din bol vei folosi o lingura. 

Cu ajutorul acestea pui alaturi de ou si sos.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *