Paine simpla cu miere deĀ albine

2 septembrie 2010Diva in Bucatarie

Paine simpla cu miere deĀ albine. Paine simpla cu miere de albine. Paine simpla cu miere de albine reteta diva in bucatarie. reteta de paine simpla cu miere

Paine simpla cu miere de albine. Reteta paine simpla cu miere de albine. Cum se face paine simpla cu miere de albine? Reteta foarte simpla de paine cu miere de albine. Reteta culinara paine cu miere de albine.Ā 

Reteta acesata este pentru incepatori in ale gatitului. Cere un timp mai mare de pregatire, dar merita fiecare minut de asteptare.

Este mai simplu decat un aluat cu maia, pe care ar trebui sa il lasi peste noapte in frigider la dospit.

Daca iti place mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor trebuie sa incerci neaparat aceasta paine simpla cu miere de albine.

Are coaja crocanta si miez moale si gustos.

De ce o sa iti placa aceasta paine simpla cu miere de albine ?

  • 1. Are o textura moale si pufoasa.
  • 2. Se face usor.
  • 3. Framantarea nu dureaza foarte mult.

Cateva retete pe care ar trebui sa le faci si tu:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de paine simpla cu miere de albine:

Ingrediente:

25 g drojdie
125 ml apa calda
1/2 lingura zahar
500 g faina pentru paine
350 ml apa calda
1 lingura de miere de albine
1 lingura de sare

Mod de preparare paine simpla cu miere de albine:

Am dizolvat drojdia in putina 125 ml apa calda cu zahar si 100g faina.

Am obtinut o pasta groasa. Am lasat-o sa dospeasca minim 30 de minute.

A crescut mult in acest timp.

Am adaugat restul de ingrediente si am amestecat bine.

Am lasat aluatul de paine simpla cu miere de albine sa dospeasca inca o ora.

Acesta isi va dubla volumul sau chiar mai mult.

Am pus aluatul pe masa de lucru si am efectuat o tehnica ce se numeste strech and folding.

Acest lucru se face aducand marginile din exterior la interior. L-am acoperit si l-am lasat inca o ora.

Dupa acest interval am framantat aluatul si l-am pus intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

L-am lasat sa se odihneasca 15 minute, timp in care am preincalzit cuptorul la 250°C.

Am copt painea simpla cu miere de albine timp de 10 minute la aceasta temperatura, apoi am scazut la 180°C si am lasat sa se coaca inca 20-25 de minute.

Timpul de coacere pentru reteta de paine simpla cu miere de albine pot fi diferit de la un cuptor la altul.

Cuptorul meu este setat doar pe coacere convectie, dar are si program coacere paine (250°C).

Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, apoi am acoperit-o cu un prosop de bucatarie foarte gros.

O pastrez invelita in acest prosop in punga de plastic sau intr-o cutie care se inchide ermetic.

Ma gasti si peĀ Ā  INSTAGRAM.

Pagina mea deĀ Ā  Facebook este Ā aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *