google plus pinterest twitter

ADS 1 code

RULADA DIN CHIFTEA CU OUA LA CUPTOR

11 Nov 2016

rulada-de-chiftea-cu-oua-drob-de-porc

Rulada din chiftea cu oua se pregateste foarte usor si simplu si este foarte gustoasa. Datorita modului de prezentare ai putea spune ca este drob de porc, dar nu are ficat sau alte maruntaie, asa ca fiul meu ii spune chec chiftea. 🙂 ))

INGREDIENTE:

800 g carne de porc tocata

1 felie franzela inmuiata in apa

1 cartof mic ras fin

1 lingura cimbru uscat

1 lingurita boia dulce de ardei

3 catei usturoi pisati

sare

piper

2 oua

3 oua fierte timp de 7 minute

3 linguri ulei

3 linguri apa

Pentru tapetare vas:

1 cub mic unt

2-3 linguri pesmet

PREPARARE:

Amestecam carnea tocata cu condimentele, apoi adaugam painea inmuiata, scursa si rupta cat mai fin si cartoful ras. Daca nu cumparam carne gata tocata de la macelarie putem toca in acelasi timp cu carnea cartoful si painea inmuiata si stoarsa.

rulada-din-chiftea-cu-oua-1rulada-din-chiftea-cu-oua-2

Incorporam 2 oua batute si amestecam compozitia (cu mana) pana se omogenizeaza. Putem intinde carnea tocata pe o foaie de copt sau o staniol, intr-un dreptunghi cu lungimea laturii cat a vasului in care vom coace chifteaua sau punem direct in vas un strat de carne gros cat un deget. Aranjam ouale fierte apoi le acoperim cu restul de carne. In cazul in care folosim hartie de copt rulam carnea pentru a acoperi ouale si mutam rulada in forma tapetata cu unt si pesmet.

rulada-din-chiftea-cu-oua-3rulada-din-chiftea-cu-oua-4

Stropim rulada noastra, care este in realitate o chiftea uriasa, cu apa, ulei si putina boia dulce de ardei, apoi o acoperim cu staniol sau hartie de copt/ capac si o coacem timp de aproximativ 90 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. In acest timp avem grija sa mai ungem, din cand in cand, partea de sus, pentru ca aceasta sa ramana frageda si sa sa nu se crape.

rulada-din-chiftea-cu-oua-5arulada-din-chiftea-cu-oua-6

Mancam imediat cu o garnitura din piure de cartofi sau legume dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca va place reteta si o pregatiti, va astept pozele. Daca ii dati un share, va multumesc! 🙂

 

2 Comentarii

  1. gaga says:

    … pentru a acoperi “oualele” De unde ai scos aceasta “perla”?

    1. … multumesc pentru atentionare.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner