RETETE RECENTE

BRIOSE CU SMOCHINE

October 5, 2016 | CATEGORIA

briose-cu-smochine-a

Briose cu smochine, delicii perfecte asezonate la o toamna calda si blanda, rasfatul dulce pentru mic dejun, pauza de cafea sau pachetel de scoala, le-am pregatit cateva zile la rand. Nu stiu daca va plac smochinele, dar eu le ador, asa ca am vrut sa profit cat mai mult de ele. Putem inlocui smochinele cu prune, mere, pere, piersici, vor fi la fel de gustoase.

INGREDIENTE:

(pentru 10 buc)

2 oua (112 g)

1 varf cutit sare

110 g zahar

110 g unt topit si racit

110 g faina

1/2 lingurita esenta naturala de vanilie

2 smochine mari

Optional :

1/2 lingurita praf de copt

PREPARARE:

Incepem sa pregatim briosele cu smochine cantarind oualele. Fix aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 5 minute.

briose-cu-smochine-1briose-cu-smochine-2

Incorporam alternativ  1/2 din cantitatea de faina si 1/2 din cantitatea de unt, amestecand lejer dupa fiecare in parte, fara sa fie nevoie sa omogenizam.

briose-cu-smochine-3abriose-cu-smochine-4

Continuam sa adaugam pe rand faina si unt, omogenizand la final compozitia. Daca observam ca nu obtinem o compozitie pufoasa ce va creste usor chiar si fara praf de copt, putem adauga maxim 1/2 lingurita in momentul in care adaugam ultima transa de faina. La final punem esenta de vanilie si amestecam usor. Turnam aluatul in formele de briose tapetate cu hartie speciala. In mijlocul fiecareia punem cate o felie de smochine taiata pe verticala.

briose-cu-smochine-5briose-cu-smochine-6

Coacem briosele cu smochine in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute.

Delicioase!!

Bucurati-va de aceste briose cu smochine, iar daca va place reteta puteti sa ii dati un share. Daca ii faceti poze le voi publica cu drag 🙂

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *