Briose cu smochine

5 octombrie 2016Diva in Bucatarie

Briose cu smochine. Nu stiu daca va plac smochinele, dar eu le ador, asa ca am vrut sa profit cat mai mult de ele. Putem inlocui smochinele cu prune, mere, pere, piersici, vor fi la fel de gustoase.

Briose cu smochine, pufoase si delicioase, se fac foarte usor si rapid. Sunt prajiturele mici perfecte asezonate la o toamna calda si blanda, rasfatul dulce pentru mic dejun, pauza de cafea sau pachetel de scoala, le-am pregatit cateva zile la rand.

Nu stiu daca va plac smochinele, dar eu le ador, asa ca am vrut sa profit cat mai mult de ele. Putem inlocui smochinele cu prune, mere, pere, piersici, vor fi la fel de gustoase.

Inainte de revolutie smochinele pe care le mancam erau mai mult verzi, culese din copacii unor cunostinte. Apoi, in vacanta in Turcia le-am descoperit iar in excursia prin desert din Tunisia m-am indragostit de ele. Erau atat de bune, dulci si zemoase cum nu mai gustasem niciodata.

Din pacate smochinele proaspete au un pret cam piperat la noi, dar imi cumpar din cand in cand pentru ca imi place sa le consum si proaspete, dar si pe post de aperitiv, cu prosciutto, la mic dejun cu ricotta sau in iaurt grecesc cu miere.

Le pun si in prajituri, asa ca veti gasi pe blog o tarta delicioasa cu smochine si crema de migdale, clatite austriece si altele.

Sotul meu este fanul numarul 1 al smochinelor la noi in casa. Special pentru el am pregatit dulceata de smochine intregi, inspirata fiind de un prieten ce revenise din tara natala cu aceast tip de dulceata si condimente minunate.

Am pregatit briose cu smochine pentru copil, dar cred ca mie era mai mult pofta decat lui. Am mancat imediat doua bucati.

Aceste briose cu smochine delicioase pot fi mancate la micul dejun, pot fi luate in pachetel la scoala sau la birou, pot fi gustarea dulce pentru prietenii copilului veniti in vizita sau le puteti face pentru bufetul de ziua copilului.

Se fac foarte usor si se termina rapid.

Le-am facut fara praf de copt. Nu au nevoie de agent de crestere daca se respecta indicatiile date mai jos.

briose cu smochine diva in bucatarie

Daca va plac briosele puteti incerca si alte retete de pe blog, cu fructe de toamna:

Gasiti mai multe retete de briose daca apasati aici. 

Va las sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru briose cu smochine, iar daca le faceti va astept pozele.

Daca distribuiti reteta aveti multumirile mele anticipate.

INGREDIENTE:

(pentru 10 buc)

2 oua (112 g)

1 varf cutit sare

110 g zahar

110 g unt topit si racit

110 g faina

1/2 lingurita esenta naturala de vanilie

2 smochine mari

Optional :

1/2 lingurita praf de copt

PREPARARE:

Incepem sa pregatim briosele cu smochine cantarind oualele. Fix aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina.

Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 5 minute.

briose-cu-smochine-1briose-cu-smochine-2

Incorporam alternativ  1/2 din cantitatea de faina si 1/2 din cantitatea de unt, amestecand lejer dupa fiecare in parte, fara sa fie nevoie sa omogenizam.

briose-cu-smochine-3abriose-cu-smochine-4

Continuam sa adaugam pe rand faina si unt, omogenizand la final compozitia.

Daca observam ca nu obtinem o compozitie pufoasa ce va creste usor chiar si fara praf de copt, putem adauga maxim 1/2 lingurita in momentul in care adaugam ultima transa de faina. La final punem esenta de vanilie si amestecam usor.

Turnam aluatul in formele de briose tapetate cu hartie speciala. In mijlocul fiecareia punem cate o felie de smochine taiata pe verticala.

briose-cu-smochine-5briose-cu-smochine-6

Coacem briosele cu smochine in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute.

Delicioase!!

Bucurati-va de aceste briose cu smochine, iar daca va place reteta puteti sa ii dati un share. Daca ii faceti poze le voi publica cu drag 🙂

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Multumesc, Contesina Rusu.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *