Vafe cu sunca si cascaval
Vafe cu sunca si cascaval. Vafe cu sunca si cascaval, Vafe cu sunca si cascaval reteta, Reteta de vafe cu sunca si cascaval, waffle , vafe cu sunca sarate

Vafe cu sunca si cascaval
Vafe cu sunca si cascaval, gustarea perfecta pentru orice moment al zilei.
Vafe cu sunca si cascaval cunoscute si sub denumirea de gofre / gaufres / waffles / waffe, sunt delicioase si se fac usor.
Varianta sarata a acestui preparat este perfecta pentru micul dejun sau pe post de gustare.
Fie ca le serviti simple, fie in varianta gourmet cu oua posate sau cu somon afumat, salata greceasca dar si cu alte variante de toppinguri savuroase.
Puteti alege sa le pregatiti in varianta clasica cu fasii de sunca si cascaval ras, fie cu sunca prajita in prealabil si cubulete de cascaval.
Recomand sunca slaba (tip Praga sau prosciutto cotto) dar poti folosi si bacon, prosciutto sau orice tip de mezel ai in casa.
In loc de cascaval poti folosi si mozzarella, gouda sau emmentaler.
Pentru a aduce un plus de gust si aroma acestor vafe cu sunca si cascaval poti adauga marar sau alte ierburi (patrunjel, oregano, cimbru).
De asemenea, poti experimenta cu diverse condimente (turmeric, boia, fulgi de ardei iute, s.a).
Daca nu ai aparat de facut vafe le poti praji in tigaie, asa cum ai face clatite americane.
Orice alegi sa folosesti vei obtine niste vafe cu sunca si cascaval absolut delicioase!
Daca iti plac astfel de retete iti mai las cateva sugestii savuroase:
Pentru a pregati vafe cu sunca si cascaval ai nevoie de putine ingrediente, dar de calitate.
- Faina – cea mai buna este faina alba superioara 000
- Ou – ai grija sa fie proaspat, in termenul de garantie. Poti verifica daca este proaspat punandu-l in castron. Daca se ridica incet inseamna ca trebuie consumat rapid, iar daca pluteste este vechi si nu se consuma.
- Sunca slaba, fara grasime, nu influenteaza gustul si textura finala.
- Folosesti cascavalul preferat, dar si alte tipuri de branzeturi care se topesc.
- Nu folosesti praf de copt mai mult decat cantitatea indicata.
- Laptele poate avea grasime mare.
- Nu omite verdeturile pentru ca aduc aroma si gust bun.
Acestea fiind spuse las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de vafe cu sunca si cascaval (4 bucati).
Ingrediente
- pentru servit - optional
Instrucțiuni
- Intr-un bol mare am batut un ou cu sare si piper proapsta macinat. Am adaugat laptele si am amestecat bine.
- Peste acestea am turnat untul topit si racit. Am mai pus faina, praful de copt si mararul tocat marunt.
- In aluat am adaugat cascaval ras si sunca taiata fasii subtiri sau cuburi mici. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia si am lasat-o sa se odihneasca 10 minute.
- Am pornit aparatul. Cand s-a aprins indicatorul de temperatura am pus cu un polonic mic aluatul cat vafa sa fie aproape plina.Se va scurge dupa ce pun capacul. Am inchis aparatul fara sa blochez inchizatoarea. Dupa fix 5 minute au fost gata.
Notă
Aceste vafe cu sunca si cascaval sunt alegerea perfecta pentru o gustare delicioasa si rapida. Cu aceasta reteta vei pregati vafe crocante la exterior si moi la interior in cateva minute.
Vei iubi reteta de vafe cu sunca si cascaval pentru ca se fac rapid si usor. Sunt versatile, satioase si gustoase. Incearca si tu si bucura-te de un preparat savuros.