Sangria alba de vara

18 iulie 2024Diva in Bucatarie

Sangria alba de vara

sangria alba de vara reteta diva in bucatarie A
Porții: 4 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 1 Min Timp total: 11 Min

Sangria alba de vara

Sangria alba de vara este bautura perfecta pentru a te racori in zilele fierbinti de vara.

Aceasta bautura spaniola este o combinatie delicioasa de vin alb, fructe proaspete, putin sirop si lichior.

Este un cocktail usor de preparat.

A aparut la inceputul secolului al XIX-lea in Spania, unde mai este cunoscuta si sub numele de „Sangría Blanca”.

Este o interpretare moderna a retetei traditionale de Sangria, care se face cu vin rosu.

Poate fi savurata la petreceri, brunch, picnicuri sau pur si simplu pe post de cocktail la amiaza, cand te relaxezi cu prietenii.

sangria alba de vara reteta diva in bucatarie B

Pentru a pregati sangria alba de vara ai nevoie de ingrediente pe care le poti procura usor.

  • Vin alb. Am ales Muscat Ottonel demidulce de la Beciul Domnesc .
  • Fructe proaspete. Se folosesc fructe de vara (piersici, mere, fructe de padure), dar si mere si portocale. Poti folosi si alte fructe precum mango sau ananas.
  • Lamai. Se pun cateva felii de lamaie sau lime pentru a echilibra dulceata bauturii.
  • Sirop sau zahar tos. De preferat ar fi siropul, dar daca nu ai, poti dizolva 2 linguri de zahar in 100 ml de vin inainte sa le pui in carafa.
  • Daca vrei sa o diluezi sangria alba de vara poti adauga apa minerala sau sifon.
  • Poti sa aduci aciditate adaugand si putin vin spumant.

Am pregatit sangria alba de vara pentru o intalnire cu prietenii.

Avand in vedere faptul ca vinul Muscat Ottonel de la Beciul Domnesc are note florale de tei si salcam, completate armonios de nuante fructate de pepene galben si caise, am pregatit si un aperitiv rapid.

sangria alba de vara reteta diva in bucatarie C

Am ales sa fac pepene cantalupe cu jamon, o reteta pentru care nu a trebuit sa deschid aragazul.

Pe caldurile acestea mi se par cele mai bune alegeri.

Daca vrei sa pregatesti si alte coktaluri de vara iti las cateva sugestii:

  1. Cocktail Hugo
  2. Gin tonic
  3. Aperol spritz

Reteta se face foarte simplu si usor, dar are nevoie de timp sa stea la frigider, timp in care fructele se macereaza si imprumuta gustul lor bauturii.

Recomand sa stea minim 4 ore, dar ideal ar fi 6 ore.

Acestea fiind spuse las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/16 Ingrediente
  • Pentru acompaniament

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Pentru inceput am pregatit fructele. Am feliat jumatate de portocala. Pentru a echilibra gustul dulce al sangriei am folosit si cateva felii de lamaie. Le-am pus in carafa, am turnat siropul si le-am zdrobit putin pentru a scoate sucul din fructe.
  • Am taiat o jumatate de mar in cuburi mici. Urmatorul fruct pe care l-am folosit a fost o piersica coapta. Am feliat-o, apoi am desprins feliile de sambure. Am taiat feliile in cuburi.
  • Am pus merele si piersicile in carafa. Pentru un plus de gust am folosit capsuni, pe care le-am feliat, dar si cirese. le-am scos samburii. Am pus si aceste fructe in carafa, apoi am adaugat zmeura si afine.
  • Am ales un vin alb demidulce de la Beciul Domnesc: Muscat Ottonel. Are note florale de tei si salcam, completate armonios de nunate fructate de pepene galben si caise. Mi se pare alegerea perfecta pentru acest cocktail. Am adaugat 50 ml lichior de portocale si cateva frunze de menta. Am amestecat, apoi am pus carafa in frigider pentru 4 pana la 6 ore.
  • Cu putin timp inainte sa scot sangria alba de vara din frigider am pregatit un aperitiv inspirat din bucataria spaniola: pepene cantalupe cu jamon. Am feliat pepenele curatat de samburi, apoi am indepartat coaja> am imbracat feliile de pepene cu jamon, apoi le-am pus pe o farfurie. pe fiecare felie de pepene am pus cimbrisor si am turnat putina crema de otet balsamic. Le-am servit alaturi de sangria rece.

Notă

Poti pune cuburi de gheata cand servesti. Pentru aciditate poti adauga apa minerala sau vin spumant. Sangria alba se poate pastra pana la 3 zile in frigider, dar fructele isi vor schimba aspectul si textura.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *