Cum se prepara gin tonic?

23 mai 2020Diva in Bucatarie

Cum se prepara gin tonic. Cum se prepara gin tonic. gin tonic. reteta gin tonic. cum faci gin tonic.

Ginul tonic este unul din cele mai simple si mai populare cocktailuri din lume. Este o bautura ideala in sezonul cald. Se pare ca ginul este folosit in cele mai multe cocktailuri, dupa martini.

Ginul ar fi fost descoperit in secolul XVIII-lea, dar abia dupa un secol si jumatate a ajuns la bautura pe care o stim si o consumam.

Paternitatea bauturii este disputata de olandezi si englezi.

Cocktailul pe care vi-l arat azi se pare ca isi are originile in India, cand colonistii britanici au folosit ginul cu apa cu chinina ce era folosita in scopuri terapeutice. Au adaugat zahar si lamaie pentru a imbunatati gustul. Asa au ajuns la ceea ce numim azi cocktail GIN TONIC.

Exista mai multe tipuri de gin: London Dry (din ienupar), Plymouth (cu note fructate), Old Tom si Genver. In functie de producatori ginul poate avea gusturi si arome diferite.

Am citit la un moment dat ca ginul tonic, desi este o bautura alcoolica, poate aduce beneficii organismului datorita ienuparului care are proprietati antioxidante si nu baloneaza, ajuta sistemul cardiovascular si nu influenteaza dietele, avand o cantitate mica de zahar si calorii.

Ginul tonic reprezinta combinatia cea mai reusita dintre o bautura alcoolica (gin) si apa tonica. Apa tonica este apa carbogazoasa cu adaos de chinina ce ii da un gust dulce-amarui. O apa tonica buna si rece, este importanta pentru ca cocktailul pe care il pregatiti sa fie unul bun.

Chiar daca in acest cocktail se folosesc doar gin si apa tonica, cateva lucruri sunt esentiale pentru ca acesta sa fie ceea ce va doriti.

Cei mai multi dintre noi il bem in pahare inalte, asa cum este si cel pregatit de mine, dar se pare ca un pahar  cu cupa rotunda si picior este mult mai bun pentru ca forma paharului ajuta la pastrarea aromei ginului.

Un gin tonic bun este intotdeauna rece. Pentru a ma asigura ca voi avea un Gin Tonic perfect pun paharul in congelator timp de 5 minute si verific daca am in casa cuburi de gheata si lime sau lamiae.

In casa am mereu gin bun, dar am grija ca si apa tonica pe care o cumpar sa fie de calitate si o desfac doar in momentul in care pregatesc cocktailul. Din acest motiv sotul meu cumpara doar sticle sau doze mici, nu avem sticle de apa tonica mari nici macar  in situatiile in care asteptam multi musafiri.

Varianta clasica a acestui cocktail contine doar gin, apa tonica si feliile de lamaie. Raportul de gin-apa tonica este de 1:1 pana la 1:3, in functie de gusturi si de puterea alcoolului.

In ceea ce priveste tipul de lamaie folosit (cea galbena versus lamaia verde), ei bine  parerile sunt impartite. Unii prefera lamaie verde pentru culoare si aroma, in timp ce altii sustin ca lamaia obisnuita este cea mai potrivita.

Daca aveti un gin de calitate foarte buna nu trebuie sa stoarceti sucul acesteia, acoperind in acest mod gustul alcoolului.

Daca vreti sa adpatati reteta, puteti incerca variatiuni pe aceasta tema indulcind cocktailul cu sucuri de mango, ananas, merisoare sau citrice. Puteti adauga felii de castravete, capsuni sau zmeura, plante aromatice precum rozmarinul sau menta.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de cocktail, apasati aici si veti directionati catre colectia cu 10 retete de cocktail: Aperol Apritz, Hugo, Mojito, Camapari Orange si multe altele, la fel de celebre.

Dar, pentru inceput incercati varianta clasica de cocktail gin tonic:

INGREDIENTE:

(pentru o portie)

50 ml gin

100-150 ml apa tonica

1 lamaie verede – lime

cuburi de gheata

PREPARARE:

Pentru a pregati gin tonic am pus paharul in frigider, apoi am spalat lamaia verde si am taiat 2 felii.

Am scos paharul din congelator, am pus cuburi de gheata mari (ca sa se topeasca mai greu) umpland aproape 3/4. Am pus o felie de lime, am turnat ginul, apoi apa tonica si am pus a doua felie de lime.

Atat de simplu si atat de racoritor!

In seara voi sta pe terasa casei cu un pahar de gin tonic, iar pentru sotul meu voi face un mojito.

Nu trebuie sa iesim la terasa ca sa ne bem cocktail-urile preferate, inca preferam sa stam acasa si sa pastram distanta sociala.

Sa aveti un weekend frumos!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *