Pasta de ardei cu nuca, reteta siriana

20 mai 2025Diva in Bucatarie
5/7Reviews

Pasta de ardei. Pasta de ardei copti cu nuca. Reteta de pasta de ardei cu nuca. Pasta de ardei copti. Reteta Muhammara

Pasta de ardei cu nuca A
Porții: 3 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 5 Min Timp gatire: 40 Min Timp total: 45 Min

Daca esti in cautarea unei retete simple, dar pline de savoare, atunci pasta de ardei cu nuca este alegerea perfecta.

Poate fi servita ca aperitiv, sos pentru paste sau pentru a umple sandwichurile.

Este un preparat foarte intalnit in Orientul Mijlociu.

Reteta este savuroasa, simpla si usor de pregatit.

Gustul dulce, usor afumat si picant este foarte placut.

Pasta de ardei cu nuca B

Pe langa gustul foarte bun este si sanatoasa, caci uleiul de masline este recomandat in dieta mediteraneeana.

Despre uleiul de masline

Uleiul de masline GranFruttato de la Monini are un gust distinct, picant, datorita continutului bogat de polifenoli si antioxidanti importanti pentru organism.

Este recomandat pentru a fi folosit in stare proaspata pe bruschete, salate, legume fierte.

Pasta de ardei cu nuca C

Pasta de ardei cu nuca contine ingrediente pe care le poti cumpara din orice supermarket.

Ardeii grasi rosii se gasesc pe tot parcursul anului.

Daca vrei sa pregatesti si alte retete libaneze iti las aici colectia mea de retete.

Atunci cand fac pasta de ardei cu nuca pentru prieteni pregatesc mai multe retete de aperitive libaneze.

Iti las ca inspiratie cateva sugestii:

  1. Labneh – crema fina de iaurt
  2. Baba Ghanouj – crema de vinete
  3. Tabouleh – salata de patrunjel
  4.  Falafel – chiftelute de naut
  5. Hummus

Sfaturi:

Reteta se poate adapta gusturilor, dar nu poti renunta la chimion sau melasa de rodie.

Pasta de rosie aduce mai multa culoare, iar zaharul echilibreaza aciditatea acesteia.

Daca vrei poti renunta la acestea.

Melasa de rodie este dulce.

Usturoiul proaspat poate fi inlocuit de cel sub forma de pulbere.

Mai multe moduri de servire:

  1. Simplu, cu lipie, paine sau pitta
  2. Langa alte aperitive si salate libaneze
  3. Umplutura in sandwich cu halloumi la gratar si legume
  4. Alaturi de paste, couscous sau omleta

Cum se pastreaza

Pasta de ardei cu nuca poate fi pastrata la frigider pana la 4 zile.

Iti recomanda sa o pui intr-o cutie cu capac. Daca isi schimba culoarea o amesteci putin inainte sa o servesti.

Culoarea va reveni la cea initiala.

Prima oara am mancat pasta de ardei cu nuca intr-un restaurnat libanez din Frankfurt, apoi in Bucuresti.

Am cautat reteta si am incercat cateva variante.

Cel mai mult imi place aceasta, asa ca o las mai jos. Pentru inceput o poti urmari in format video.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/14 Ingrediente

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • pasta de ardei cu nuca 1
    Am pus ardeii intr-o tigaie de fonta si am turnat cate o lingura de ulei pe acestia. I-am copt timp de 35 minute la 220°C, timp in care i-am rotit de cateva ori, astfel incat sa fie copti uniform.
  • Pasta de ardei cu nuca 3
    Cand s-au inmuiat i-am scos din cuptor si i-am pus intr-un bol. Am presarat sare, apoi i-am acoperit cu folie alimentara si i-am lasat 10 minute.
  • Pasta de ardei cu nuca 2
    In acest timp am rupt felia de paine prajita in bucati si le-am transformat in pesmet cu ajutorul unui blender. Apoi am curatat ardeii de pielita, cotoare si seminte. I-am rupt in fasii. Le-am pus peste pesmet, apoi am adaugat miezul de nuca.
  • Pasta de ardei cu nuca 4
    Peste acestea am pus sucul de lamaie, melasa de rodie, usturoiul dat prin presa, pasta de rosii, zahar, boia dulce si fulgi de ardei iute. Am mai pus sumac, chimion, sare si 2 linguri de ulei de masline. Am mixat totul pana am obtinut o pasta omogena.
  • Pasta de ardei cu nuca 7
    Dupa ce am pus pasta de ardei cu nuca pe o farfurie am decorat-o cu melasa de rodie si putin ulei de masline. Am servit-o cu lipii, dar merge de minune si intinsa pe paine, alaturi de branza si masline. O poti pastra in frigider pana la 4 zile.
Print

Distribuie pe:

14 răspunsuri

Răspunde-i lui IulianAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *