Gem de capsuni cu piper roz si lime

24 iunie 2025Diva in Bucatarie
5/5Reviews

Gem de capsuni cu piper roz si lime. Gem de capsuni. Reteta gem de capsuni rapid. Gem de capsuni aromat. Reteta de gem rapid de capsuni. Cum faci gem de capsuni

Gem de capsuni cu piper roz si lime A
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp prep: 20 Min Timp gatire: 4 Min Timp total: 24 Min

Gem de capsuni cu piper roz si lime – gust surprinzator si aroma rafinata.

Daca esti in cautarea unei retete de gem care sa iasa din tiparele clasice, atunci gemul de capsuni cu piper roz si lime este exact ce iti trebuie.

Combinand dulceata naturala a capsunilor proaspete cu prospetimea lime-ului si o nota subtila, florala de piper roz, acest gem transforma micul dejun sau gustarile de peste zi intr-o experienta gourmet.

Este o reteta ideala pentru cei care iubesc savoarea fructelor de sezon, dar care isi doresc in acelasi timp ceva diferit – o combinatie care surprinde placut prin contrastul dintre dulce, acrisor si usor picant.

Despre capsuni

Capsunile sunt fructe foarte sanatoase, ce contin vitamine si antioxidanti. De asemenea, au un continut scazut de calorii, cu doar 32 calorii pe suta de grame.

Sunt o sursa excelenta de vitamina C si mangan, vitamina B9 si potasiu.

Fiind bogate in antioxidanti ajuta sanatatea inimii.

Consumate de obicei in stare cruda si proaspata, aceste fructe sunt perfecte pentru gemuri si dulceturi.

Un gem modern, rapid si cu mai putin zahar

Unul dintre secretele acestei retete este Zaharul Margaritar 2:1, alegerea perfecta pentru cei care vor sa reduca cantitatea de zahar din retetele clasice, dar sa pastreze gustul intens al fructelor.

Raportul de 2:1 inseamna doua parti fructe si o parte zahar – adica mai putine calorii si mai multa aroma.

Cu acest zahar special conceput pentru gemuri si dulceturi, prepararea devine mai usoara, iar timpul de fierbere este redus.

Fructele isi pastreaza culoarea, textura si gustul natural, iar tu obtii un gem delicios, numai bun de intins pe paine prajita, de adaugat in iaurt sau de servit alaturi de branzeturi fine.

Gem de capsuni cu piper roz si lime B

Piperul roz – ingredientul surpriza

Piperul roz nu este doar un condiment estetic, ci adauga profunzime si o usoara aroma florala care completeaza perfect capsunile si lime-ul.

Nu este iute, ci doar subtil parfumat – o alegere curajoasa care transforma reteta intr-un deliciu deosebit, demn de oferit cadou sau pastrat pentru un moment special.

Lime – prospetime si echilibru

Zeama si coaja de lime aduc un plus de prospetime si contrabalanseaza perfect dulceata gemului.

Aroma sa citrica, usor amara, face ca aceasta reteta sa fie extrem de echilibrata si sa se potriveasca si in deserturi mai sofisticate – de la cheesecake-uri la foietaje sau umpluturi de tarte.

Gem de capsuni cu piper roz si lime C

Reteta de gem de capsuni cu piper roz si lime este simpla, dar extrem de gustoasa si aromata.

Iti las cateva sfaturi importante, astfel incat sa iasa perfect:

  1. Fructele trebuie sa fie proaspete, fara sa fie batute. Le speli foarte bine sub jet de apa
  2. Sterilizezi borcanele inainte sa pregatesti gemul.
  3. Pastrezi gemul in loc intunecat si racoros, in borcane cu capac ce se inchide etans.

Incearca si tu aceasta reteta!

Fie ca vrei sa impresionezi la micul dejun sau sa prepari un gem pentru o gustare speciala, combinatia de capsuni, lime si piper roz este una cu adevarat remarcabila.

Cu Zaharul Margaritar 2:1, reteta nu este doar delicioasa, ci si rapida si usor de facut acasa.

Iti las ca inspiratie si alte retete de gem:

  1. Gem de capsuni cu vanilie
  2. Gem de cirese cu rom
  3. Dulceata de caise cu rozmarin

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/4 Ingrediente

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Gem de capsuni cu piper roz si lime ingrediente
    Pentru inceput am sterilizat 3 borcane de 400 ml. Apoi, mi-am pregatit ingredientele la indemana, astfel incat totul sa decurga rapid. Am ras coaja de la lime, apoi am stors-o.
  • Gem de capsuni cu piper roz si lime 1
    In continuare am spalat capsunile si am inlaturat coditele. Le-am lasat intr-o sita sa se scurga, apoi le-am taiat in cuburi si le-am ous intr-o cratita incapatoare. Peste acestea am pus zahar gelifiant 2:1 Margaritar. Am respectat proprtia indicata: la doua parti de fructe o parte de zahar.
  • Gem de capsuni cu piper roz si lime 2
    L-am pus peste fructe si am amestecat, apoi am pasat o parte din fructe. Am lasat cam jumatate nepasat, astfel incat sa am si bucati de fruct.
  • Gem de capsuni cu piper roz si lime 3
    Am dat drumul la foc si am amestecat din cand in cand pentru a fi sigura ca nu se lipeste. Din momentul in care a dat in clocot am lasat sa fiarba fix 4 minute, amestecand destul de des. In acest timp am adaugat coaja rasa de lime si sucul acesteia.
  • Gem de capsuni cu piper roz si lime 4
    Pentru gust deosebit am pus o lingurita de piper roz.
  • Gem de capsuni cu piper roz si lime 5
    Am scos spuma formata in acest timp. Am oprit focul si am turnat gemul obtinut in borcanele fierbinti. Am pus capacele, le-am infiletat, apoi am rasturnat borcanele pentru maxim 30 minute. Dupa acest interval le-am pus in pozitia normala. Cand gemul s-a racit am mutat borcanele in camara racoroasa.
Print

Distribuie pe:

10 răspunsuri

  1. Întotdeauna apreciez o aroma neașteptată adăugată unui preparat clasic!
    Abia aștept sa fac și eu aceasta reteta!

Răspunde-i lui Diva in BucatarieAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *