Ciorba taraneasca de pui

29 august 2011Diva in Bucatarie
5/8Reviews

Ciorba taraneasca de pui. Reteta ciorba taraneasca de pui. Ciorba de pui cu legume. Reteta de ciorba de pui

ciorba taraneasca de pui

Ciorba taraneasca de pui, o ciorba plina de culoare si savoare

Ciorba taraneasca de pui este una din din cele mai gustoase si mai pline de culoare dintre ciorbele de pui cu legume.

Mi se pare ca este cea mai buna ciorba de pui, echilibrata, aromata si plina de prospetime.

Usor de facut si potrivita pentru oricine

Se prepara simplu, este spornica, economica si poate fi gatita cu succes chiar si de catre incepatori in bucatarie.

Reteta este versatiola si poate fi adaptata in functie de gusturi si ce aveti in casa prin frigider sau camara.

Gust bun, perfect in orice anotimp

Ciorba de pui de tara cu legume, acrita cu bors in acest caz, este racoritoare vara si incalzeste sufletele in zilele racoroase.

Multitudinea de culori a legumelor, gustul acrisor si aroma data de leusean transforma aceasta ciorba in adevarata bucurie pentru simturi.

Ingrediente proaspete si gust de acasa

Nu imi pot imagina vara fara aceasta ciorba!

Chiar daca nu am legume din gradina mea, le cumpar proaspete din piata, de la o doamna tare draguta care imi alege mereu tot ce are mai bun si mai proaspat.

Ingredientele proaspete sunt cheia unei ciorbe reusite.

Alte retete de ciorbe taranesti:

  1. ciorba taraneasca de legume
  2. ciorba taraneasca cu carne de porc
  3. cu cartofi

Mai multe retete cu carne de pui gasiti in acest link. 

Cum se acreste ciorba taraneasca de pui

Ciorba aceasta este acrita cu bors, dar se poate folosi si zeama de varza murata, suc de lamaie, corcoduse simple sau crema de corcoduse, in functie de preferinte.

Incearca si tu!

Daca vreti sa pregatesti una din cele mai bune sio mai iubite ciorbe de pui, te invit sa incerci reteta de mai jos.

Este simpla, gustoasa si plina de savoare.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba taraneasca de pui.

INGREDIENTE:

1 pui mediu – folosim tot puiul

1 ceapa medie
2-3 morcovi
1 radacina patrunjel
1/2 telina
1 ardei gras
1 mana fasole pastai
2-3 linguri boabe mazare
4 rosii
2 cartofi taiat in cuburi mari
1 cana bors
2 crengute leustean
Pentru servit:
patrunjel verde
smantana – optional

Cum se prepara ciorba taraneasca de pui

Pregatirea carnii de pui

Mai intai curat si spal bine puiul, apoi il tai in bucati de marime potrivita. Il pun la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare.

Las sa fiarba la foc mic si iau spuma de cate ori este nevoie, ca sa obtin o zeama limpede si curata.

Calire legume

Am tocat marunt o ceapa si am calit-o putin, pana s-a inmuiat. Apoi am adaugat zarzavaturile taiate julien sau cubulete – morcov, telina, patrunjel, ardei.

Le-am calit impreuna pana si-au lasat aroma.

Adaugare legume si carne

Cand carnea este aproape fiarta se coate din oala si se rupe in fasii din pieptul de pui.

Se pune carnea inapoi. In acest moment se  adauga zarzavaturile calite, mazarea si fasolea verde taiata in bucati si cartofii.

Acrire ciorba

Borsul se fierbe separat in cateva clocote,apoi se toarna in oala.

Apoi, am adaugat rosiile oparite si decojite si taiate in cuburi.

Finalizare si condimentare

Cand toate legumele si carnea sunt fierte se adauga sare si frunzele de leustean – uneori le leg in buchet, pentru  a fi scoase usor. Nu toata lumea le prefera in farfurie.

Am lasat sa fiarba inca 4-5 minute, apoi am luat ciorba de pe foc.

Servire

Servesc ciorba fierbinte cu patrunjel verde presarat. Daca am pofta de ceva mai cremos adaug o lingura de smantana in farfurie.

Pofta buna !

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmarestii si pe YouTube. Nu uitati sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

45 de răspunsuri

  1. Hmmm imi vine sa pap tot de acolo, la noi nu prea lipseste ciorbica sau supica, si chiar nu am facut de mult! Super prezentare! Pupicei!

  2. Daca`i ciorba-supa de pui, sunt prima la rand! Imi place tare mult prezentarea.. ceva identic voi posta si eu, doar ca`i altfel de ciorba! :)) Pupici

  3. Ador supele si ciorbele! Sunt preferatele mele de la masa de pranz si fara ele nu pot.
    Ciorbita ta de pui arata asa de bine!
    Imi place si prezentarea rustica,,,,care de obicei imi lasa impresia ca locul,casa in care s-a facut ciorbita e primitor.

  4. pozele sunt grozave…am o nedumerire…de ce leusteanul sa fie legat??/ am mai citit undeva asta si mi se pare o mare gresala…cu cat se toaca mai fin ( mai ales coditele) este mai savuros…este bine sa profitam de leustean chiar in salate…este putin cunoscut in Europa si este mare pacat

    1. Sunt persoane care nu suporta verdeturile in farfurie… Eu personal le ador, si le folosesc cat pot de mult, imi pun tot timpul in mancare.
      In acest mod impacam toate gusturile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *