CIORBA TARANEASCA DE PUI

August 29, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

1 pui

1 ceapa medie
2-3 morcovi
1 radacina patrunjel
1/2 telina
1 ardei gras
1 mana fasole pastai
2-3 linguri boabe mazare
4 rosii
2 cartofi taiat in cuburi mari
1 cana bors
2 crengute leustean
Pentru servit:
patrunjel verde
smantana – optional

PREPARARE:

Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. O ceapa taiata marunt o calim foarte putin. Zarzavaturile taiate julien sau cubulete le calim impreuna cu ceapa.

Cand carnea este aproape fiarta, punem zarzavaturile calite, mazarea si fasolea verde taiata in bucati, apoi cartofii. Borsul fiert separat in cateva clocote, il turnam in oala. Lasam ciorba sa dea in cateva clocote, apoi punem rosiile oparite si decojite, apoi taiate in cuburi.

Cand toate legumele si carnea sunt fierte adaugam sare si frunzele de leustean (daca se poate legate in buchet), mai lasam sa fiarba 4-5 minute, apoi luam de foc.

O servim fierbinte cu patrunjel verde presarat. Daca va place cu smanntana puteti adauga 1 lingura.

Pofta buna!

Comentarii

  • Un deliciu ciorbita ta!Pupici!

  • Mmmm, ce bine arata! Desi este dimineata, de-o ciorbita asa buna chiar am pofta!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Flory! te pup!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dana! Nu stai chiar atat de departe de mine, asa ca te astept la masa!

  • pe asta revin la pranz si-o pap negresit pe toata ;)) pupici

  • diva in bucatarie

    Ok, te astept! Pup

  • zilahi adela

    Hmmm imi vine sa pap tot de acolo, la noi nu prea lipseste ciorbica sau supica, si chiar nu am facut de mult! Super prezentare! Pupicei!

    • diva in bucatarie

      Adela iti dau o portie cu drag!

  • Daca`i ciorba-supa de pui, sunt prima la rand! Imi place tare mult prezentarea.. ceva identic voi posta si eu, doar ca`i altfel de ciorba! :)) Pupici

    • diva in bucatarie

      Atunci vin si eu la tine la masa! facem schimb de ciorbite! Pupici

  • Foarte buna si sanatoasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Se intampla ceva ciudat!Chiar la o ciorba taraneasca ma gandeam zilele trecute si voiam s-o fac in curand!Imi place prezentarea!Pup!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Teo! Ti-am citit gandurile? Pup

  • Ador supele si ciorbele! Sunt preferatele mele de la masa de pranz si fara ele nu pot.
    Ciorbita ta de pui arata asa de bine!
    Imi place si prezentarea rustica,,,,care de obicei imi lasa impresia ca locul,casa in care s-a facut ciorbita e primitor.

  • diva in bucatarie

    Multumesc! Esti bine-venita!

  • Grozava!!! O ciorbita pe placul meu! Cu multe zarzavaturi si carnita de pui!Yummy!!! Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Pup

  • ioana

    pozele sunt grozave…am o nedumerire…de ce leusteanul sa fie legat??/ am mai citit undeva asta si mi se pare o mare gresala…cu cat se toaca mai fin ( mai ales coditele) este mai savuros…este bine sa profitam de leustean chiar in salate…este putin cunoscut in Europa si este mare pacat

    • diva in bucatarie

      Sunt persoane care nu suporta verdeturile in farfurie… Eu personal le ador, si le folosesc cat pot de mult, imi pun tot timpul in mancare.
      In acest mod impacam toate gusturile!

  • interesant!

    • diva in bucatarie

      este doar o ciorba…

  • Gabriela

    Unde este cantitatea de ceapă?

  • Lumi

    Am urmat reteta ta si a iesit delicioasa !
    Multumesc
    👍

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *