Cheesecake cu prune si bezea

30 august 2011Diva in Bucatarie

Cheesecake cu prune si bezea. Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar, budinca de vanilie, praful de copt si 20 g unt. Punem apoi smantana si coaja rasa de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza.

Cheesecake cu prune si bezea. Reteta de cheesecake cu prune si bezea.

Daca nu as fi facut totul pe fuga, cantitatea mergea sa fie la dublu, dar m-am limitat la ce am gasit prin frigider. Pana la urma ma multumesc cu un cheesecake micut si super delicios, rapid si simplu de pregatit!

INGREDIENTE:

100 g biscuiti macinati
70 g unt topit
cateva prune
3 galbenusuri
2 linguri smantana
250 g ricotta
1 plic budinca de vanilie
100 g zahar
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
1/2 lingurita scortisoara praf
1/2 lingurita zahar bourbon

Pentru bezea:
3 albusuri
3 linguri de zahar

PREPARARE:

Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.
Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar, budinca de vanilie, praful de copt si 20 g unt. Punem apoi smantana si coaja rasa de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam crema peste blatul de biscuti. Peste aceasta punem feliute de prune.

Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 60 minute. Eu am pus tava cu cheesecakeul intr-o alta tava cu apa, ceea ce impiedica biscuitii sa se arda. Cu 25 de minute inainte sa oprim focul turnam albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar.

Lasam sa se raceasca 5 minute in tava apoi il scoatem din tava. Il lasam sa raceasca si apoi putem servi.

Parol d'honneur este super bun!!!

Pofta buna va doresc!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Eu n-am facut niciodata cheesecake si chiar imi pare rau. Nu imi dau seama cum de n-am ajuns sa fac, pare asa de simplu si cred ca e minunat de bun:)

    1. In afara faptului ca este ff bun (cel putin asa mi se pare mie) se face fff usor. Incearca-l pe acesta si nu cred ca vei fi dezamagita!

  2. Ce bunatate!!!! trebuie sa incerc si eu, dar nu prea stiu cum sa fac cu forma de tarta pe aburi (am doar o forma rotunda cu fund detasabil 🙁 )

  3. Arata foarte bine, si cred ca este si foarte bun, imi place mult cu bezea deasupra. As vrea sa comentez la ce a spus Claudia mai devreme: daca tava ta are fundul detasabil, inveleste fundul in folie de aluminiu inainte sa o pui in alta tava cu apa, altfel se va infiltra apa in crusta de biscuiti 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *