Cheesecake cu prune si bezea
Cheesecake cu prune si bezea. Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar, budinca de vanilie, praful de copt si 20 g unt. Punem apoi smantana si coaja rasa de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza.
Cheesecake cu prune si bezea. Reteta de cheesecake cu prune si bezea.
Daca nu as fi facut totul pe fuga, cantitatea mergea sa fie la dublu, dar m-am limitat la ce am gasit prin frigider. Pana la urma ma multumesc cu un cheesecake micut si super delicios, rapid si simplu de pregatit!
INGREDIENTE:
100 g biscuiti macinati
70 g unt topit
cateva prune
3 galbenusuri
2 linguri smantana
250 g ricotta
1 plic budinca de vanilie
100 g zahar
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
1/2 lingurita scortisoara praf
1/2 lingurita zahar bourbon
Pentru bezea:
3 albusuri
3 linguri de zahar
PREPARARE:
Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.
Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar, budinca de vanilie, praful de copt si 20 g unt. Punem apoi smantana si coaja rasa de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam crema peste blatul de biscuti. Peste aceasta punem feliute de prune.
Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 60 minute. Eu am pus tava cu cheesecakeul intr-o alta tava cu apa, ceea ce impiedica biscuitii sa se arda. Cu 25 de minute inainte sa oprim focul turnam albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar.
Lasam sa se raceasca 5 minute in tava apoi il scoatem din tava. Il lasam sa raceasca si apoi putem servi.
Parol d'honneur este super bun!!!
Pofta buna va doresc!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
In sfarsit sunt prima, deci banuiesc ca primesc o bucatica! Arata super! Pupici
Simona, la cat de usor se face mai fac una… Te pup
Cristina, pregateste , vin si eu 🙂 , la ce bine arata?! Pupicei!
Adela te astept! Pun si de-o cafea!
Micut dar arata foarte bine si cred ca-i un deliciu!pupici!
L-am facut rapid, cu ce mi-a ramas prin frigider, dar e ff delicios!
Eu n-am facut niciodata cheesecake si chiar imi pare rau. Nu imi dau seama cum de n-am ajuns sa fac, pare asa de simplu si cred ca e minunat de bun:)
In afara faptului ca este ff bun (cel putin asa mi se pare mie) se face fff usor. Incearca-l pe acesta si nu cred ca vei fi dezamagita!
Ce bine arata!!! Si tare pufos! Pup!
Apetisant!La mine nimic dulce cu prune si bezea:)
Arata minunat!! o dulcegarie de vis!!
Multumesc Licuta! Te pup
Teo, te astept la mine!
Multumesc Antonina!
Ce bunatate!!!! trebuie sa incerc si eu, dar nu prea stiu cum sa fac cu forma de tarta pe aburi (am doar o forma rotunda cu fund detasabil 🙁 )
ok, pe cea rotunda o pui intr-o tava mai mare, de forma dreptunghiulara, in care pui apa!
Arata foarte bine, si cred ca este si foarte bun, imi place mult cu bezea deasupra. As vrea sa comentez la ce a spus Claudia mai devreme: daca tava ta are fundul detasabil, inveleste fundul in folie de aluminiu inainte sa o pui in alta tava cu apa, altfel se va infiltra apa in crusta de biscuiti 🙂
Multumesc Mihaela! E o idee buna chestia cu aluminul, e posibil ca in timp sa nu mai fie f etansa tava.
Super super.Chiar imi place!