fbpx

RETETE RECENTE

CIORBA TARANEASCA DE LEGUME

May 23, 2011 | CATEGORIA

Ciorba taraneasca de legume- simpla, gustoasa si sanatoasa. Ciorba, asa cum o pregatea bunica la tara, cu legume din gradina, poate fi inspiratia unei retete pentru oricine isi doreste sa aduca in farfurie gusturi, texturi si arome bune. Reteta de post/vegana foarte usor de pregatit, economica, spornica, cu ingrediente la indemana oricui. Putem folosi legume proaspete pentru un gust extraordinar, dar legumele congelate rapid isi pastreaza proprietatile, asa ca putem incerca morcovi, fasole verde, conopida sau ardei gras.

Partea frumoasa a acestei retete este ca ne jucam cu ingredientele, folosim ce avem in camara/ frigider si cu siguranta, atunci cand faci ceva cu drag, iese ceva tare bun. Chestia asta este verificata. Oamenii care pun pasiune in ceea ce fac obtin cele mai bune rezultate.

Stiu, exista momente in care ajungi de la munca rupta de oboseala, casa arata de parca ai avea 10 copii care au aruncat cu perne si jucarii, daca ai calcat pe o masinuta si erai cat pe ce sa cazi pe spate sau iti rupi un picior, dar nu trebuie decat sa ramai calma.

Cinci minute in cada, in apa calda si ceva uleiuri esentiale, si esti ca noua. Pui copilul sa stranga jucariile, iar tu te apuci de pregatit cea mai buna ciorba taraneasca cu legume. Pentru ca trebuie sa se incalzeasca si sufletul tau, dar si familia. Si, in cateva minute, te poti aseza pe canapea sau te joci cu cel mic. Ciorba este pe foc, nu trebuie pazita, timp de 20 minute ne relaxam.

Partea cu acritul ciorbei este foarte simpla. In reteta este lamaie (pentru ca va spuneam ca ne descurcam cu ce avem prin casa), dar putem folosi bors sau zeama acra de varza.

Ciorba aceasta este perfecta calda in zilele geroase de iarna.

Daca o veti incerca si o sa va placa, va astept pozele, iar daca o veti distribui aveti multumirile mele anticipate.

Acum, va las sa descoperiti cat de usor se face:

INGREDIENTE:

6 -7 buchetele conopida
6 -7 buchetele brocolli
100 g fasole verde
1 ceapa
1 ardei gras
1 dovlecel mic
1 gulie mica
1 morcov
1/2 telina mica
1 cana suc de rosii
sucul de 1 lamaie
2 linguri cu ulei
2 ramurele de leustean
1 legatura cu patrunjel verde
1 frunza dafin
sare
cateva boabe de piper
1 catel de usturoi

PREPARARE:

Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei.

Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala impreuna cu legumele calite, acoperim cu apa si le punem sa fiarba timp de 15 -20 minute.

Dupa cele 20 de minute asezonam cu sare si piper, punem leusteanul, frunza de dafin, catelul de usturoi, sucul de rosii si cel de lamaie. Adaugam conopida si brocoli si lasam sa fiarba inca 10 minute.

O servim calda cu patrunjel verde tocat, dar putem pune si smantana.
Pofta buna!

Comentarii

  • Elena Iorgulescu

    Multumesc frumos ! Fiți binecuvântată!

  • Adana

    Multumesc mult!
    Este o mare bucurie sa avem asa o supa buna si bogata pe masa 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *