Ciocolata alba de casa cu fistic si merisoare
Ciocolata alba de casa
Ciocolata alba de casa cu fistic si merisoare
Ciocolata alba de casa cu fistic si merisoare, fina si delicata
Idee cadou de sarbatori. Ciocolata alba de casa fina, cu gust delicios.
Deja se fac liste pentru meniul de sarbatori.
In bucatarie vor urma momente frumoase in care poti imbina retetele traditionale cu cele moderne sau alte altor popoare.
Luna acesta te poti inspira din emisiunile TV Paprika pentru a pregati celor dragi preparate savuroase.
Cei mai buni bucatari si chefi iti dau intalnire zilnic cu super emisiuni.
Cu siguranta vei gasi ceva delicios de pregatit, rapid si usor, fara stres si fara mari cheltuieli.
Vei descoperi retete delicioase de fripturi si garnituri, aperitive sau prajituri, ce te vor ajuta sa te bucuri de aceasta perioada magica alaturi de familie sau prieteni.
Eu am intrat in atmosfera de sarbatoare si am pregatit aceasta ciocolata alba de casa cu fistic si merisoare.
Acest desert fara coacere poate sta la loc de cinste pe orice masa de sarbatoare.
Se pregateste rapid si usor in timp ce tii cuptorul ocupat cu alte preparate.
Pe instagram poti vedea reteta in format video.
Daca vrei sa pregatesti si alte retete de ciocolata de casa iti las cateva sugestii:
- 1. Ciocolata de casa in foi de napolitane
- 2. Ciocolata de casa cu lapte condensat
- 3. Ciocolata de casa cu alune de padure
Inainte sa iti explic cum se face reteta de ciocolata alba de casa cu fistic si merisoare iti las cateva sfaturi utile:
- 1. Nu folosesti lapte praf pentru bebelusi, caci nu va iesi ceea ce trebuie.
- 2. Siropul de zahar se fierbe pana se ingroasa
- 3. Lasi ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei
- 4. Dupa ce adaugi untul nu lasi siropul sa se raceasca, caci se va amesteca greu compozitia cu lapte praf
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:
Ingrediente ciocolata alba de casa cu fistic si merisoare:
250 g lapte praf integral
220 g zahar
50 g fistic copt
40 g merisoare
15 g coaja de portocale confiata
120 ml apa
130 g unt 80% grasime
1 varf cutit de sare
1 lingurita pasta de vanilie
Cum se face reteta:
Am tocat fisticul, apoi merisoarele.
Coaja de portocale confiate era deja maruntita, dar daca folosesti coaja in sirop o vei toca marunt.
Am cernut laptele praf intr-un bol adanc, apoi am adaugat fisticul, merisoarele si coaja de portocale.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
In acest moment am trecut la pregatirea siropului.
Este cea mai importanta etapa pentru ca de aceasta depinde consistenta ciocolatei de casa.
Aceasta trebuie sa fie tare, dar sa se taie usor si, cel mai important, sa nu fie moale ca sa o mananci cu lingurita.
Am lasat siropul sa fiarba timp de 4-5 minute. Acesta trebuie sa ingroase, sa fie ca mierea lichida.
Poti face un test simplu. Scoti putin sirop pe o farfurioara, apoi il iei intre doua degete.
Ai grija, caci este fierbinte!
In momentul in care desparti degetele ar trebui sa ai intre ele un fir subtire ce nu cade.
Daca fierbi siropul prea tare risti sa tai foarte greu cuburile de ciocolata.
Cand siropul are consistenta ca mierea de albine se opreste focul.
Am adaugat pasta de vanilie si untul taiat cuburi mici, astfel incat sa se topeasca rapid si un varf cutit de sare.
Siropul nu se lasa la racit!
Este foarte important sa fie turnat fierbinte, astfel incat laptele praf sa se incorporeze usor.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am turnat-o intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Dimensiunile formei sunt de 25*22 cm.
In acest mod o scot usor din vas cand se intareste (fara riscul de a se rupe) si o pot taia in cuburi.
Poate fi o idee buna de cadou de pus sub brad!
Am lasat ciocolata alba cu fistic si merisoare la racit la temperatura camerei.
O poti lasa peste noapte intr-un loc racoros, dar nu in frigider caci isi va schimba textura.
Servire ciocolata alba de casa cu fistic si merisoare:
Am lasat-o pana a doua zi la temperatura camerei, apoi am taiat-o in cuburi.
Se poate rupe usor in zonele merisoare sau fistic, asa ca ai nevoie de un cutit foarte ascutit cu lama subtire.
Mi-au iesit 21 cuburi de ciocolata.
Sunt atat de bune, incat nu cred ca vor rezista mai mult de o ora.
Daca ai nevoie de idei pentru meniul de sarbatori atunci, nu uita ca destinatia ta de sarbatori este TV Paprika!
Sarbatori fericite!
Pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in bucataria mea te invit sa ma urmaresti si pe canalele Instagram, Facebook, TikTok.
Te poti abona la canalul meu de YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.