Fursecuri arici
Fursecuri arici
Reteta de fursecuri arici este simpla, rapida si foarte gustoasa. Este probabil reteta pe care ati mancat-o adesea in copilarie, la petrecerile copiilor de la bloc sau la serbarile se sfarsit de an scolar.
De reteta de fursecuri arici ma leaga multe amintiri din copilarie. Imi aduc aminte ca eram responsabila cu tavalirea lor prin nuca. Mi se pareau cela mai bune, caci contribuiam si eu la prepararea alor.
Se fac foarte usor. Partea buna este ca nu ai nevoie nici de timp de asteptare pentru a le manca.
Se fac in maxim 10 minute, se coc 20 minute si pot fi mancate aproape imediat.
Daca vrei poti incepe ziua cu aceste fursecuri arici, la micul dejun cu un pahar de lapte, dar le poti servi si langa ceasca de cafea sau ceai sau ca simplu rasfat dulce pentru cei dragi.
Pentru a le pregati nu ai nevoie demulte ingrediente, dar acestea trebuie sa fie de calitate.
Untul trebuie sa fie gras, cu minim 80% grasime, scos din frigider cu minim o ora inainte.
Recomand zaharul pudra pentru ca sa nu fie nevoie sa mixezi mult pana la dizolvarea acestuia.
Ai grija sa folosesti oua proaspete.
Daca ai nevoie de inspiratrie pentru a pregati si alte retete de fursecuri, iti las cateva sugestii:
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas pentru reteta de fursecuri arici:
Ingrediente fursecuri arici:
Pentru 30 fursecuri arici:
180 g unt moale
120 g zahar pudra
2 galbenusuri
1/4 lingurita esenta de portocale
1 lingurita pasta de vanilie
250 g faina
2 albusuri
1 varf cutit de sare
160 g nuca tocata la cutit
Optional:
zahar pudra pentru decor
Cum se face reteta de fursecuri arici:
Am pus untul moale in bolul unui mixer. L-am mixat rapid cu zahar pudra si un varf cutit de sare.
Cand compozitia a devenit cremoasa am adaugat galbenusurile unul dupa altul, amestecand dupa fiecare in parte.
Nu se mixeaza mult, ca sa nu se dezvolte reteaua de gluten din faina, asa cum se face in cazul aluaturilor dospite.
Am incorporat faina si am mixat maxim 30 secunde, apoi am framantat putin cu mana.
Aluatul este moale si cremos, dar nu are nevoie de mai multa faina.
Nu adaugi faina, chiar daca ti se pare ca aluatul ca mai are nevoie!
L-am intins putin, l-am pus pe o farfurie, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus in frigider pentru 20-30 minute.
In acest timp am tocat nuca cu cutitul in bucati de marime mica.
Dupa acest interval l-am scos de la rece si am impartit aluatul in bucati de 20g.
In acest moment am prnit cuptorul la 170°C pe ventilatie.
Am batut albusurile cu furculita cu putina sare (cam cat prinzi intre doua degete).
Am modelat bucatile de aluat intre palme in forma de bilute.
Fiecare bila am dat-o prin albus, apoi am tavalit-o prin nuca tocata.
Am pus fursecurile arici in tava de copt, cu distanta intre ele. Am umplut doua tavi si le-am copt pe rand.
Poti sa le coci in acelasi timp daca ai un cuptor performant ce iti permite acest lucru.
Le-am copt 20-22 minute. Prima tava a avut nevoie de 22 minute, a doua doar 20.
Servire fursecuri arici
Aceste fursecuri fragede vor sta dupa coacere pe un gratar pentru a se raci complet.
Sunt fabuloase!
Fursecurile arici au iesit aromate si extrem de gustoase.
Sigur le vei indragi si tu!
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.