NUCI UMPLUTE CU CREMA

July 22, 2016 | CATEGORIA

nuci-umplute-cu-crema

Nuci umplute cu crema, desertul copilariei mele, l-am facut destul de tarziu pentru ca nu mai aveam forma in care se pregatesc. Fie ca erau petreceri aniversare, revelion, Craciun sau alte evenimente in familie,  aceste mici prajiturele/fursecuri erau nelipsite si nu rezistau niciodata pana a doua zi.

INGREDIENTE:

(pentru aprox. 75 buc)

Pentru coji:

200 g unt

120 g zahar pudra

3 oua mari

600 g faina

6  g praf de copt

– putin ulei pentru uns

Pentru crema:

200 g biscuiti macinati fin

100 g nuca macinata

150 g zahar pudra

20 g praf de cacao neagra

150 ml lapte

120 g unt

Pentru tapetare:

100 g zahar pudra

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul pudra, apoi incorporam ouale unul cate unul. Adaugam treptat faina si praful de copt (in functie de marimea oualelor si de sezon vom avea nevoie de mai multa sau mai putina, diferenta fiind de 50 g in plus sau minus).

nuci-umplute-cu-crema-1nuci-umplute-cu-crema-2

Lasam aluatul la frigider, apoi il impartim in bilute de marime egala (in cazul de fata de 7 g). Ne orientam in modelarea lor pentru a obtine si spatii libere de jur imprejur in momentul in care le punem in forma, altefl vom avea pierderi mari de aluat.

nuci-umplute-cu-crema-3nuci-umplute-cu-crema-4

Incingem forma, ungem fiecare gaura si zonele ce vor forma scobitura nucilor cu foarte putin ulei (cu ajutorul unei pensule), punem bilutele in forma, o inchidem, presam usor si le coacem avand grija sa le rotim pentru a se coace uniform si la exterior si la interior. Este foarte posibil ca primul rand sa fie doar pentru experiment, pentru a observa de cat timp avem nevoie si de cat de tare lasam focul sa arda. Recomandarea mea este de a coace aproximativ 1 minut pe ambele parti, la foc mediu.

nuci-umplute-cu-crema-5nuci-umplute-cu-crema-6

Le punem pe toate pe un fund de lemn (sau in castron), apoi indepartam marginile si le raschetam marginile interioare, pentru a fi cat mai drepte.

nuci-umplute-cu-crema-7nuci-umplute-cu-crema-8

Cand terminam aceasta operatiune maruntim biscuitii si ii amestecam cu nuca, zahar, cacao, apoi adaugam laptele, esenta de rom si la final untul. Umplem fiecare coaja de nuca cu crema, lipim cate 2 si le presam usor, indepartand excesul de crema.

nuci-umplute-cu-crema-9nuci-umplute-cu-crema-11

Umplem fiecare coaja de nuca cu crema, lipim cate 2 si le presam usor, indepartand excesul de crema.  La final tavalim nucile prin zahar pudra.

nuci-umplute-cu-crema-12nuci-umplute-cu-crema-13

Partea cea mai migaloasa si cea care rapeste cel mai mult timp este cea in care indepartam marginile cojilor, dar merita tot efortul. 🙂

nuci-umplute-cu-crema-B

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

 

Comentarii

  • Gabriela

    Foarte frumose și apetisante!

    • Nicole Levy

      Păcat că nu găsesc forma pentru ça să le coc ! !! Am înregistrat rețeta. …cine ştie , prin minune o să găsesc forma . În ori ce ça rețeta este de nota 10 !

  • Emilia Nainer

    Arata foarte bine. Mie mi se lipesc sau le fac prea mari sau prea mici. Sunt perfecte. O sa mai încerc si eu, poate ma ajuta rețetă ta. Buuun

    • Otilia

      Eu canteresc bilutele 5 g si ies exact

  • Valy

    Am făcut acum de curând nucile umplute dar nu știu de ce îmi ies tari.Am făcut o serie cu praf de copt și alta serie cu amoniac.Ambele sant tari. Îmi poți spune cauza?

    • Sunt tari la inceput. Ar trebui sa devina moi dupa ce le umpli cu crema. Trag umezeala din aceasta. In 24 de ore de la momentul in care le umpli cu crema sunt perfecte. 🙂

  • Tabi

    Mulțumesc mult pt reteta

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *