fbpx

FURSECURI CU STAFIDE

May 24, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE

125 g unt
125 g faina
125 g zahar
125 g stafide
2 oua
putina coaja rasa de lamaie
5 linguri de lapte
esenta de rom

PREPAPARE:

Punem stafidele intr-o cescuta si le acoperim cu lapte si esenta de rom. Le lasam sa se inmoaie 5 minute. In acest timp amestecam cu mixerul zaharul cu untul pana se fac ca o pasta si cresc in volum. Apoi incorporam ouale si faina, continuand sa amestecam pana se omogenizeaza aluatul. Scoatem stafidele din lapte si le stoarcem un pic in mana – daca adaugam cu laptele din ele se poate schimba consistenta aluatului. Le amestecam  pana se repartizeaza in aluat cat mai uniform.

Intr-o tava de aragaz punem hartie de copt. Luam cu lingurita aluat si turnam in tava. Trebuie sa aveti grija sa le puneti la distanta unele de altele pentru ca vor creste si se vor lipi.

Le coacem la 200°C cam 10 minute, pana devin aurii.

Pofta buna!

Comentarii

  • Claudia

    Am facut si eu aceste fursecuri (aveam reteta din alta parta insa identica cu a ta) de curand, sunt f fragede si bune!

    • diva in bucatarie

      cred ca toata lumea are aceeasi reteta! este reusita, nu ai de ce sa o schimbi!

  • Vreau si eu unul. Arata minunat!

    • diva in bucatarie

      Multumesc.

  • deea

    am facut si eu si sunt delicioase 🙂

    • diva in bucatarie

      multumesc!

  • Super bune ,ca ale mamei mele

  • gabriela

    buna,cam cate ies la cantitatile astea??multumesc.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *