Ciorba taraneasca de cartofi

17 ianuarie 2023Diva in Bucatarie

Ciorba taraneasca de cartofi. Ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza. Ciorba de cartofi cu zeama de varza. Reteta simpla de ciorba de cartofi. Ciorba de cartofi cu legume acrita cu zeama de varza.

ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza diva in bucatarie c

Ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza. Ciorba de cartofi cu zeama de varza. Reteta simpla de ciorba de cartofi. Ciorba de cartofi cu legume acrita cu zeama de varza.

Reteta de ciorba de cartofi simpla, aromata, consistenta si foarte gustoasa. Reteta ciorba de post cu cartofi.

ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza diva in bucatarie o

Pentru a pregati ciorba taraneasca de cartofi cu legume, acrita cu zeama de varza, am calit pentru inceput legumele.

In acest mod ma asigur ca ciorba va fi mult mai gustoasa.

Folosesc legume obisnuite pentru ciorba: ceapa, morcov, telina, ardei gras si/sau kapia. Poti adauga si patrunjel sau pastarnac.

Pentru culoare si gust am folosit si rosii conservate, dar le poti inlocui cu 200 ml suc gros de rosii.

Imi plac ciorbele mai consistente, nu cu zeama lunga, asa ca am ras o parte din legume.

Daca le preferi doar taiate cuburi iti recomand sa le toci marunt.

Pentru aroma am folosit leustean uscat, pe care l-am cules din gradina vara trecuta. Poti pune leustean proaspat, caci se gaseste in supermarket tot anul.

Daca nu iti place (ardelenii in mod special nu sunt prieteni cu leusteanul) poti folosi tarhon.

Ciorba taraneasca de cartofi este atat de buna incat nu vei simti nevoia sa adaugi carne.

Reteta de ciorba de cartofi simpla, acrita cu bors, o poti citi daca apesi aici.

Toate retetele de supe/ciorbe cu cartofi le-am strans intr-o singura postare. O poti vedea daca apesi aici.

O colectie maricica de supe si ciorbe de post gasesti in aceasta postare. 

ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza diva in bucatarie b

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba taraneasca de cartofi:

Ingrediente ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza:

800 g cartofi

50 ml ulei de floarea soarelui

1 ceapa medie tocata marunt (130g)

1 morcov ras (60g)

1 felie mica telina rasa (30g)

1 ardei kapia mic sau 1/2 ardei gras rosu – tocat cuburi

1/2 ardei gras verde – tocat cuburi

1 conserva pulpa de rosii – 400 g

1.5 l apa calda sau supa concentrata de legume calda

700 ml zeama de varza/ bors/ apa cu suc de la 1 lamaie foarte mare

1 lingura leustean uscat sau 2 – 3 crengute proaspat

1 lingurita boabe piper

sare dupa gust – daca folosesti zeama de varza nu ai nevoie sau adaugi foarte putina

Mod de preparare ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza:

Pentru a pregati ciorba taraneasca de legume am curatat si spalat legumele. Morcovul si telina le-am ras, restul le-am tocat marunt.

Intr-o oala incapatoare am incins uleiul si am calit ceapa pana a devenit sticloasa si s-a inmuiat.

Am adaugat morcovul ras, telina rasa si cele doua feluri de ardei tocate cuburi mici.

Prefer sa rad morcovul si telina pentru ca in acest mod se gatesc mult mai repede, dar aduc si mai multa consistenta ciorbei.

Dupa 2 minute, timp in care am amestecat destul de des, am adaugat cartofii taiati in cuburi de marime potrivita pentru a fi mancate.

Am incercat sa le tai cat mai egal, astfel incat toate sa se gateasca in acelasi timp.

Am lasat si cartofii sa se imprieteneasca cu aromele legumelor in jur de 2 minute, apoi am turnat apa calda.

ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza diva in bucatarie 1ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza diva in bucatarie 2

Pentru a face economie la gaze puteti incalzi apa cu un fierbator electric.

Totul dureaza 2 minute. Ca sa ajungeti pe foc la aceasta temperatura veti avea nevoie de minim 10 minute.

Pentru gust mai bun poti folosi supa concentrata de legume facuta in casa. Reteta o poti citi daca apesi aici.

Am adaugat boabele de piper si pulpa de rosii.

Am pus la fiert zeama de varza. Daca nu este in sezon poti sa folosesti bors.

Si borsul trebuie fiert in prealabil.

Daca nu iti place gustul borsului si nu ai zeama de varza poti acri cu suc de lamaie sau crema de corcoduse.

In acest caz vei suplimenta cu apa respectand cantitatea de lichid indicata de mine mai sus (700ml).

Am lasat sa fierba la foc mediu pana cand cartofi au fost aproape fierti (cam 17 minute).

ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza diva in bucatarie 3ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza diva in bucatarie 4

Am adaugat zeama de varza fiarta (sau bors, apa cu lamaie, apa cu crema de corcoduse) si am mai lasat sa fiarba in jur de 5 minute.

Imediat dupa ce am pus zeama de acrit ciorba am adaugat in oala 1 lingura leustean uscat.

Mi-ar fi placut sa pun verdeata proaspata, dar nu am avut in casa. Verdeturile proaspete se adauga la final, dupa ce se opresete focul.

Cand a fost gata am acoperit ciorba cu un capac si am mai lasat-o cateva minute, cat sa aranjez farfuriile si sa ii chem pe ai mei la masa.

Servire ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza:

Tare buna este ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza!

Poti sa o insotesti cu ardei iute murat sau proaspat si paine de casa.

Simpla, aromata, consistenta si foarte gustoasa!

Nu am simtit lipsa carnii, atat de gustoasa a iesit!

Sper ca o vei incerca si tu!

Daca nu mananci aceasta ciorba taraneasca de cartofi cu zeama de varza in perioada de post sau nu ai un regim de viata vegan pune in farfurie si smantana.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

4 răspunsuri

Dă-i un răspuns lui Diva in BucatarieAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *