Prajitura cu mure si smantana
Prajitura cu mure si smantana. Prajitura cu mure si smantana. Prajitura cu mure. Retete cu mure. Cum faci prajitura cu mure si smantana. Prajitura cu mure retetas

Prajitura cu mure si smantana. Prajitura simpla si rapida cu mure si un strat cremos cu smantana. Retete cu mure. Cum se face prajitura cu fructe si glazura de smantana? Prajitura de casa cu mure si crema de smantana. Prajitura ieftina cu mure, delicioasa si foarte usor de facut.Â
Atunci cand ai o multime de fructe proaspete in gradina sau in piata ar fi pacat sa nu gatesti cat mai multe prajituri cu acestea.
Fructele proaspete, de sezon, aduc culoare, umiditate si dulceata naturala tuturor deserturilor.
Eu am profitat de faptul ca verisoara mea mea mi-a dat o caserola mare de mure. O parte le-am mancat proaspete, o parte le-am pus in prajituri.
Si eu am in gradina cateva tufe de mure dar nu apuc sa strang niciodata mai mult de 10 bucati, caci ai mei le mananca imediat, direct din gradina.
In felia de prajitura cu mure si smantana am o sectiune frumoasa a fructelor mari si coapte ce aduc culoare, gust si prospetime.
Sectiunea aceasta este atat de apetisanta vizual, incat cuvintele nu isi au rostul.
Poti sa folosesti in locul murelor si alte fructe de sezon precum zmeura sau piersici, caise, afine, prune.
Recunosc ca sunt un mare fan al fructelor proaspete, dar poti folosi si fructe congelate sau din compot daca vrei sa o faci la iarna.
Cei care imi urmaresc postarile au observat ca fructele mele nu ajung la baza prajiturilor.
Mi se pare frustrant sa vezi cum cad si ai o parte de aluat in care nu ai nimic (cu exceptia prajiturilor rasturnate ce nu au blaturi foarte inalte).
„Secretul” sta in tapetarea fructelor cu faina pe partea ce intra in contact cu aluatul.
Faina le ajuta sa se lipeasca de aluat, iar alua1. tul nu isi schimba textura in zona fructelor.
Daca iti plac deserturile cu mure poti pregati si alte retete. Iti las ca inspiratie colectia mea de retete cu mure. O poti vedea daca apesi aici.Â
Retetele cele mai cautate din colectia prajiturilor cu mure sunt cele de mai jos (da click pe linkuri pentru a le citi):
- 1. chec cu iaurt mure si zmeura
- 2. cheesecake cu mure – fara coacere
- 3. prajitura din albusuri cu mure
Acum iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu mure si smantana.
INGREDIENTE:
Pentru blat 22 cm:
80 g unt foarte moale
1 praf de sare
100 g zahar
10 g zahar vanilat
3 oua medii
50 ml lapte
160 g faina
5 g praf de copt
40 g amidon
1 lingurita pasta de vanilie (extract de vanilie/esenta naturala de vanilie)
250-350 g mure (depinde de marimea fructelor – daca sunt mai mici ai nevoie de mai multe)
1 lingura varfuita faina pentru tapetarea fructelor
Pentru glazura de smantana:
2 oua medii
1 varf cutit sare
50 g zahar
120 g smantana acidulata min 20% grasime
25 g amidon
PREPARARE:
Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 180°C fara ventilatie.
Am pus untul foarte moale intr-un castron si am presarat putina sare. Am mixat putin, apoi am adaugat zaharul tos si cel vanilat.
Am mixat in jur de 3 minute, curatand peretii vasului din cand in cand. Am incorporat ouale treptat, amestecand bine dupa fiecare.
Am turnat laptele si am omogenizat compozitia.
Am adaugat faina amestecata cu praf de copt in doua transe, apoi amidonul. Compozitia finala este groasa, dar curge usor de pe paletele mixerului.
Am turnat-o in forma tapetata cu hartie de copt. Recomand sa tapetati si peretii fie cu hartie de copt, fie cu ulei si faina.
Am tapetat murele cu faina pe partea ce intra in contact cu aluatul, apoi le-am distribuit peste blat cat mai uniform.
Am pregatit apoi glazura de smantana. Am mixat 2 minute ouale cu un varf cutit de sare si zaharul tos.
Am adaugat smantana grasa, am mixat putin, apoi am incorporat amidonul.
Am turnat crema de smantana peste mure, apoi am pus forma in cuptor, pe randul 2 de jos.
Am copt prajitura cu mure si smantana timp de 45 minute.
Timpul de coacere poate fi diferit, acesta fiind influentat de puterea si tipul cuptorului.
Vei sti ca este gata cand se rumeneste usor si partea superioara nu se lasa daca o apesi cu degetul.
Prajitura cu mure si smantana este delicioasa!
Daca o pregatesti nu uita sa imi scrii in comentarii cat de mult ti-a placut!
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.