Conuri de brad din biscuiti si ciocolata – desert simplu si usor de pregatit, ce poate fi servit ca atare sau poate fi transformat ca decor pentru tort ce are ca tematica toamna sau Craciunul.
Pot fi si topping pentru cupcakes sau alte prajituri.
Daca nu ai timp pentru prajituri sofisticate si iti doresti un desrt simplu, fara coacere, cu tematica de sarbatori, atunci reteta aceasta va fi perfecta pentru tine.
In plus, poti sa folosesti aceste prajiturele ca decor pentru masa de Craciun sau de Anul Nou.
Sunt dragalase, de efect, asa ca pot fi vedetele mesei.
Cu siguranta cei mai incantati vor fi copiii, asa ca ii poti lua ca ajutor pentru decorarea acestor conuri de brad din biscuiti si ciocolata.
In acest caz trebuie sa te asiguri ca vei pune o portie mai mare din decorul final in boluri, caci exista mari sanse ca acesta sa fie gustat inainte sa fie terminat desertul.
Am vrut sa pregatesc aceste conuri inca de anul trecut, dar din pacate ultimile 2 saptamani din decembrie le-am petrecut in izolare, in propriul dormitor.
Anul acesta mi-am luat revansa si am pregatit reteta si in format video. O sa iti fie si mai usor sa faci aceste conuri.
Am insa cateva sfaturi pentru ca sa va iasa cele mai delicioase conuri de brad din biscuiti si ciocolata.
Bradul este vedete sarbatorilor de Craciun, iar eu am pregatit cateva deserturi cu aceasta tema:
Acestea fiind spuse, voi las mai jos lista de ingrediente si modul de prepare pentru reteta de conuri de brad din biscuiti si ciocolata.
INGREDIENTE:
(Pentru 6 bucati mari )
PREPARARE:
Pentru inceput las reteta prezentata video si te invit sa te abonezi la canalul meu. Daca apesi pe “vizioneaza pe YouTube” o poti vedea pe ecran mare.
Am macinat biscuitii apoi i-am pus intr-un bol incapator. Am adaugat pudra de cacao, zaharul pudra, Nutella, untul, laptele si esenta de rom.
Am amestecat la inceput cu o lingura, apoi am framantat cu mana, pana s-a omogenizat compozitia.
Aceasta trebuie sa fie moale si lipiciosa. Am impartit compozitia de biscuiti in 6 bucati egale pe care le-am modelat in forma de con.
Incepand de jos in sus am infipt cerealele tip scoica, avand grija ca in randul urmator cerealele sa fie puse intre cele de mai jos. Operatiunea trebuie facuta rapid, ca sa nu se intareasca conul din biscuiti.
Dupa ce au fost gata le-am pus in frigider 30 min., apoi le-am pudrat cu zahar.
Aceste conuri de brad din biscuiti sunt dragalase, de efect, asa ca pot fi vedete daca le folositi ca decor pentru masa de Craciun.
Sunt atat de bune! Abia astept sa mai fac o tura!
Nu-i asa ca arata foarte bine conurile pregatite de Daniela Morar?
Multumesc, Carolina Bica pentru poza!