fbpx

RETETE RECENTE

CRISPY STRIPS – PIEPT DE PUI IN CRUSTA CROCANTA

September 30, 2021 | CATEGORIA

crispy strips - piept de pui in crusta crocanta diva

Crispy strips – fasii din piept de pui in crusta crocanta – reteta simpla, usoara cu bucati de carne fragede si suculenta imbracate in crusta crocanta ce se rupe usor, o reteta pe gustul intregii familii.

Reteta este perfecta pentru cei care au alergii sau intoleranta la oua si lactate.

Tot ce pot sa spun este ca cei care isi doresc crusta crocanta ca la KFC ar trebui sa stie ca aceasta nu contine fulgi de porumb. Nu este gresit sa imbracati pieptul de pui cu fulgi de porumb, doar ca nu au nici cea mai mica legatura cu reteta celor de la KFC.

Am pregatit aripioare de pui ca la KFC si toata lumea le-a gasit perfecte. Reteta o puteti citi daca apasati aici.

De data aceasta am ales sa testez o marinda fara lapte batut, pentru a veni in ajutorul celor care au intoleranta la lactate.

Am folosit pentru marinare suc de lamaie, aciditatea acestuia ajutand la fragezirea rapida a carnii. Puteti folosi acest tip de marinada si pentru pieptul de pui gatit la gratar sau in tigaie.

Veti observa ca nu am folosit oua  pentru a tapeta aripioarele, dar nici pentru aceste fasii din piept de pui in crusta crocanta.

Daca vreti sa le tapetati folsoind 2 oua batute, atunci alegeti sa le gatiti la cuptor, asa cum am pregatit gujoanele de pui. Reteta o puteti citi daca apasati aici.

Crispy strips au carnea suculenta si foarte gustoasa, iar crusta foarte crocanta.

Daca le doriti mai picante puteti schimba boia afumata cu boia picanta sau puteti adauga fulgi de ardei iute.

Folositi fasii din piept de pui care sa nu fie foarte subtiri, caci se vor usca in timpul prajirii. Nu le gatiti excesiv, pentru ca le veti usca.

 

crispy strips - piept de pui in crusta crocanta diva

Pentru a praji fasiile din piept de pui in crusta crocanta – crispy strips – alegeti o tigaie adanca si incapatoare.

Nu inghesuiti bucatile de carne, gatiti-le in mai multe transe in ulei incins. Timpul de gatire poate de fi de 5-7 minute, in functie de grosimea acestora.

Nu gatiti la foc mic! Lasati focul pe mediu spre mare. Crusta aiese foarte crocanta, iar carnea este gatita corect.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru crispy strips – fasii din piept de pui in crusta crocanta:

INGREDIENTE:

600 g piept de pui taiat fasii

200 ml apa minerala

2 linguri suc lamaie

1 lingura sos Tabasco

sare

piper

Pentru crusta: 

250 g faina

50 g amidon

1 lingurita sare

1 lingurita piper proaspat macinat

1 lingurita pudra de usturoi

1 lingurita ceapa granulata

1 lingurita boia afumata

60 ml apa minerala

Optional – puteti adauga langa faina:

boia iute

fulgi de ardei iute

 

PREPARARE:

 

Pentru inceput va las modul de preparare in format video. Apasati pe ” watch on YouTube” ca sa puteti urmari pe ecran mare.

 

Va las aici explicatiile scrise:

Am pregatit o marinada rapida din apa minerala, suc de lamaie, sos Tabasco, sare și piper.

Am turnat-o peste fasiile de piept de pui si le-am amestecat bine. Am acoperit vasul si l-am lasat o ora in frigider.  Cu o ora inainte sa gatesc l-am scos si l-am lasat la temperatura camerei.

In acest timp am pregatit si un sos din maioneza, ketchup dulce si usturoi dat prin presa.

Pentru a pregati crusta am amestecat faina cu amidon, ceapa granulata, pudra de usturoi, boia afumata, piper si sare. Am turnat putina apa minerla si am amestecat-o cu furculita, dar puteti sa o frecati si intre degete. Se vor forma bucati ce seamana cu fulgii de porumb dupa prajire.

Am trecut fasiile de pui prin aceasta compozitie. Crispy strips nu sunt snitele, asa ca nu se foloseste ou, ci se umezesc inca o data cu apa si se dau iar prin faina.

Am tapetat toate bucatile de carne, apoi am trecut la prajirea lor. Am turnat uleiul intr-o tigaie adanca si destul de mare. Cand uleiul s-a incins am pus crispy strips sa se prajeasca, rumenindu-le uniform pe ambele parti.

Am prajit in mai multe transe si le-am lasat in jur de 3 minute pe fiecare parte.

Le-am scos si le-am pus pe servetele ce vor absorbi surplusul de ulei.

Le-am mancat imediat. Sa va spun cat sunt de bune? Mai bine va las sa le incercati.

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *