Gujoane de pui in crusta aurie cu boia dulce

12 iunie 2017Diva in Bucatarie

Gujoane de pui in crusta aurie

Gujoanele de pui, cunoscute si sub denumirea de „degetele de pui”, pregatite in in crusta aurie cu boia dulce sunt preferatele copiilor, dar si ale parintilor. Se gatesc sanatos, la cuptor, fara prajeala. Le gasim foarte des in meniurile pentru petrecerile copiilor, dar si ale adultilor ce aleg pregatirea puiului in acest mod. Insotite de sosuri cu usturoi, garnitura din cartofi sau alte legume gatite la cuptor, cu siguranta nu vor rezista prea mult pe masa.

Ingrediente:

700 g piept de pui taiat fasii cu o grosime de 2-2.5 cm

3 oua foarte mari sau 4 oua medii

50 g faina

250 g Pesmet Auriu cu Boia Dulce

3 linguri smantana

2 linguri maioneza

sare

piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Pregatim ingredientele la indemana. Ma bucur ca in gama produselor noi lansate de Paste Baneasa se afla si acest pesmet, ce da culoare si guts deosebit produsului final.

Amestecam intr-un bol ouale batutue cu sare si piper, smantana, maioneza si faina. Dupa ce omogenizam compozitia o lasam sa odihneasca, timp in care asezonam bucatelele de pui cu sare si piper.

Fiecare bucata de pui va trece prin bolul cu oua si faina, astfel incat sa fie bine acoperit.

Tinem aproape bolul cu pesmet pentru ca urmeaza sa tavalim puiul prin pesmet, acoperindu-l uniform.

Culoarea frumoasa a pesmetului auriu cu boia dulce ne va face deja pofta, asa ca vom pune bucatile de pui direct in tava in care urmeaza sa le coacem.

Vom pregati gujoanele de pui in pesmet auriu cu boia dulce in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 7 minute pe fiecare parte.

Le vom manca imediat cu cartofi si sos de smantana cu usturoi si verdeturi sau sos tzatziki.

Pofta buna!

Reteta in format video o gasiti mai jos. Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *