fbpx

RETETE RECENTE

STRUDEL CU PERE, NUCI SI CIOCOLATA

September 25, 2021 | CATEGORIA

strudel cu pere nuci si ciocolata

In sfarsit a venit toamna, anotimul in care natura se coloreaza frumos, iar strudelul cu pere, nuci si ciocolata mi se pare foarte potrivit in aceasta perioada.

Este un desert simplu, usor si rapid de pregatit, cu texturi contrastante dar foarte placute.

Frunzele au inceput deja sa se ingalbeneasca, vremea s-a racit, asa ca pot da drumul la cuptor pentru a pregati retete parfumate si aromate.

Pentru a pregati acest strudel cu pere, nuci si ciocolata am folosit aluat de foietaj, dar puteti sa il inlocuiti cu foi de placinta.

Eu am folosit aluat de foietaj din comert. Il aveam deja in congelator, asa ca l-am lasat sa se decongeleze in frigider peste noapte.

Daca sta  frigider in jur 8 ore, apoi il scoateti si il lasati la temperatura camerei cu 20-30 minute inainte de a incepe pregatirea retetei de strudel cu pere, nuci si ciocolata, ar trebui sa aveti un aluat ferm, ce se modeleaza doar sub sucitor.

Daca folositi foietaj este bine ca acesta sa fie intins cat mai subtire. Cand rulati aluatul mu il introduceti in umplutura, caci partea aceea va ramane cruda. Dar, chiar si fundul acestui strudel poate ramane crud daca umplutura este prea umeda.

Din acest motiv am folosit biscuiti digestivi. Acestia vor absorbi umiditatea. In al doilea rand puteti presara pesmet sub umplutura ca masura suplimentara.

Dar, pentru ca strudelul cu pere, nuci si ciocolata sa iasa perfect aveti nevoie de fructe ferme (tari). Daca sunt le mancati, nu faceti strudel. 🙂

Eu am folosit nuci, dar puteti pune, in functie de preferinte, migdale, alune de padure, nuci pecan, caju.

Nu am avut nevoie de arome suplimentare, dar daca tineti neaparat puteti folosi un plic de zahar vanilat Bourbon. In acest caz scadeti 10 gdin cantitatea de zahar folosita.

Va recomand sa incercati si alte retete de sezon:

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru strudel cu pere, nuci si ciocolata.  

INGREDIENTE:

400 g aluat foietaj

3 pere medii-mari coapte dar tari (450-500g cantarite dupa eliminarea casutelor cu samburi)

40 g unt

3 pere medii/mari tari – aproximativ 500 g

30-40 g zahar

80 g nuci tocate mare

40 g biscuiti digestivi

40 g ciocolata neagra tocata cu cutitul.

1 ou batut

Optional: 2 linguri pesmet

PREPARARE:

Am spalat perele si le-am uscat. Am pornit cuptorul la 210°C.

Am taiat perele in cuburi mari. Am topit untul, l-am lasat sa sfaraie, apoi am pus perele sa se calesca. Am adaugat si zaharul.

Peste pere am pus nucile tocate mai mare si am continuat sa sotez 1 minut, apoi am presarat biscuitii digestivi rupti in mana. Am luat de pe foc si am lasat sa se raceasca.

strudel cu pere nuci si ciocolata

Am intins aluatul de foietaj si l-am taiat in jumatate pe lungime.

Daca perele au fost moi si au lasat zeama, chiar daca o scurgeti, veti presara pe fiecare bucata de aluat cate 1 lingura de pesmet ce va absorbi surplusul de lichid. Pesmetul il presarati in zona unde veti pune umplutura.

Am impartit compozitia de pere pe cele doua bucati de aluat, aranjand-o  in asa fel incat sa ramana intr-o margine un centimentru, iar restul de aluat sa poata fi suprapus peste perele cu nuci.

Am presarat ciocolata tocata cu cutitul peste umplutura, apoi am suprapus aluatul peste compozitie bagand capetele in interior ca sa nu curga compozitia. Am pus in tava primul strudel avand grija sa aranjez capatul partii pliate in partea de jos, sub strudel.

Am uns strudelul cu ou batut, apoi l-am crestat cu un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutit. Am procedat la fel si cu al doilea strudel.

sptrudel pere  strudel cu pere nuci si ciocolata

Am copt strudelul cu pere, nuci si ciocolata timp de 35-40  minute. Daca vi se pare ca se rumeneste prea tare il puteti acoperi dupa 25 minute.

L-am lasat  sa se raceasca complet, apoi l-am feliat.

Abia am reusit sa mai pastrez ceva pentru poza, caci unul din strudele a disparut de pe masa in mai putin de o ora. 🙂

Sper sa va placa si voua acest strudel cu pere.

Il puteti lasa simplu sau il pudrati cu zahar.

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua. Apasati pe “watch on YouTube” pentru a vedea reteta pe ecran mare!

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *