fbpx

RETETE RECENTE

SIROP DE SOC

May 29, 2021 | CATEGORIA

sirop de soc

Reteta de sirop de soc la rece este una din cele mai simple si mai delicioase retete de sirop.  Este aromat, cu note florale puternice, cu gust extrem de placut.

Siropul de soc este preferatul nostru, iar acest lucru poate fi confirmat de toti cei care au fost in casa noastra. Avem mereu o sticla de sirop de soc langa sticla de apa plata si cea minerala. Cand terminam siropul facut de noi cumparam din comert.

Acesta poate fi consumat ca bautura racoritoare cu apa plata sau minerala, in limonada, dar si in cocktailuri ( reteta pentru cocktail Hugo o puteti citi daca apasati aici).

Este sezonul socatei, dar acesta trece rapid, asa ca acest sirop de soc va prelungi perioada lui pentru cateva luni.

Daca reusiti sa culegeti singuri florile de soc alegeti zone nepoluate. Le spalati una cate una inainte de folosire pentru ca se pot ascunde in ele diverse insecte sau poate fi praf pe ele.

Reteta de sirop de soc se prepara la rece, iar timpul total pentru pregatirea lui este de maxim 15 minute. Dar, are nevoie de 3 sau 4 zile pentru macerarea florilor. Va recomand ca la final, dupa ce strecurati siropul, sa le stoarceti foarte bine si pe acestea.

Pe langa faptul ca este foarte gustos si aromat, siropul de soc are si beneficii pentru sanatate. Florile de soc sunt bogate in bioflavonoizi, niste substante ce au rol antioxidant si anticancerigen. Contin si acizi ce ajuta in tratarea alergiilor.

Ceaiul din flori de soc ajuta la combaterea constipatiei, a stafilococului auriu, dar si a racelii.

Anul trecut am pregtit o cantitate foarte mica de sirop si nu am apucat sa ii fac poze. Anul acesta am rugat-o pe mama sa culeaga mai multe flori de langa padure si mi-a adus o punga mare. Am pregatit deja socata, am pus si flori la uscat pentru ceai, dar am pastrat suficiente si pentru sirop de soc.

Tot in aceasta perioada puteti pregati si alte retete de sirop aromate si gustoaste. Apasati pe titlul retetei si veti fi redirectionati catre reteta dorita.

Avand in vedere ca este o reteta de sirop, acesta trebuie sa fie foarte dulce! Siropul de soc trebuie sa fie concentrat, asa ca nu reduceti cantitatea de zahar.

Acesta se dilueaza dupa gust in bauturi racoritoare sau cocktailuri, asa ca veti pune mai putin sirop in bautura pe care o pregatiti.

Acestea fiind spuse va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru sirop de soc.

 

INGREDIENTE:

60 flori de soc

2.2 l apa

2.5 kg zahar

5 lamai medii/mari

PREPARARE: 

Am luat fiecare floare de soc in parte si am spalat-o in baie de apa rece. Am scufundat fiecare floare in apa, apoi am scuturat-o scuturat pentru a fi sigura ca nu raman insecte.

Am ales o oala mare, de 6 l, in care am pus apa si zaharul. Le-am pus pe foc si le-am lasat pana cand s-a topit zaharul.

Am luat siropul de pe foc si l-am lasat sa se raceasca cat sa fie caldut. Am avut lamai bio, a caror coaja poate fi rasa, dar chiar si in acest caz am spalat bine coaja inainte sa o rad.

Am pus coaja rasa de la 3 lamai si sucul de la toate lamaile.

In acest moment am adaugat si florile si le-am apasat astfel incat sa intre toate in sirop.

sirop de soc natural

Am acoperit oala cu un capac si am pus-o in frigider. Va sta la rece 3-4 zile, dar puteti sa amestecati macar o data pe zi florile cu siropul. Daca vreti un sirop puternic aromat il lasati 4 zile.

Dupa acest interval de timp am strecurat siropul de soc folosind o strecuratoare fina si tifon.

Am folosit sticle care se inchid etans.

Siropul de soc poate fi pastrat in frigider pana in momentul in care vreti sa il serviti.

Daca aveti camara foarte racoroasa sau beci, atunci le puteti pastra in aceste spatii, alegand locurile cele mai intunecate.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *