fbpx

RETETE RECENTE

PASTE IN SOS CREMOS DE CIUPERCI SI SPANAC

May 26, 2021 | CATEGORIA

Paste in sos cremos de ciuperci si spanac – reteta simpla, rapida si foarte gustoasa. Pastele sunt solutia mea preferata pentru cina, atunci cand trebuie sa pregatesc ceva rapid si savuros.

Cred ca veti observa faptul ca suntem o familie consumatoare de paste dupa numarul mare de retete pe care il veti pe blog in categoria “paste si orez”.

Sunt convinsa ca sunt multe persoane in al caror meniu saptamanal se regasesc pastele, ca solutie rapida dupa o zi lunga la birou.

Sosul cremos de ciuperci cu spanac  merge perfect cu pastele, iar cele mai potrivite mi se par pennele caci santurile acestor paste retin sosul in ele.

Sosul delicios si cremos realizat din smantana si parmezan este aromat cu usturoi. Acesta poate fi pregatit in avans si doar incalzit si pus langa paste, dar poate insoti si o friptura, un snitel sau un peste prajit in tigaie, la cuptor sau la gratar.

O reteta simpla de sos cremos de ciuperci cu smantana, in varianta simpla puteti citi daca  apasati aici.

Reteta acestor paste gustoase si aromate o sa va rapeasca maxim 20-25 minute cu tot cu curatarea si taierea ciupercilor sau timpul necesar fierberii pastelor.

Pentru ca totul sa mearga rapid puneti apa cu sare la fiert pentru paste si treceti la curatarea ciupercilor.

In cazul in care nu ati citit pana acum indicatiile mele legate de fierberea pastelor va spun si voua ca trebuie sa tineti cont de cateva amanunte foarte importante:

  • 1. pentru fiecare 100 g paste folositi 1 l apa si o lingurita de sare
  • 2. pastele se pun la fiert doar cand apa clocoteste
  • 3. timpul de fierbere este trecut pe ambalajul pastelor si trebuie respectat. Cronometrarea timpului de fierbere incepe in momentul in care apa fierbe iar.

Paste cu spanac am destul de putine, dar cu ciuperci veti gasi mai multe. Va las cateva mai jos. Daca apasati pe titlul retetei veti fi redirectionati catre aceasta.

In ceea ce priveste ciupercile va sfatuiesc sa le curatati bine inainte de folosire. Daca le spalati le lasati minim o ora sa se usuce.

Paste in sos cremos de ciuperci si spanac

Acestea fiind spuse va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru paste in sos cremos de ciuperci si spanac, explicat pas cu pas, mai jos:

 

INGREDIENTE:

500 g ciuperci champignon

100 ml ulei

400 ml smantana grasa pentru gatit

80 g branza rasa pentru paste (exista deja in pungi, dar puteti folosi mozzarella, cascaval, parmezan, cheddar)

1-2 catei usturoi

100 g baby spanac

sare

piper

320 g paste tip penne

PREPARARE:

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa pun apa la fiert. Am adaugat sarea si am amestecat pentru ca aceasta sa se topeasca.

Am curatat ciupercile cu un prosop, apoi le-am feliat. pe cele mai mari le-am taiat in cuburi. Am incins intr-o tigaie uleiul, am adaugat ciupercile si le-am prajit pana cand nu a mai fost lichid in tigaie.

Daca le spalati cu apa sau au stat cateva zile in frigider, inchise etans, din cauza umiditatii vor lasa multa apa. O puteti scurge si continuati sa gatiti. Am adaugat smantana pentru gatit si am amestecat. Am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic spre mediu in jur de 10 minute.

 

Dupa acest interval am adaugat parmezanul ras si frunzele de baby spanac. Desi par multe, dar dupa ce am amestecat acestea au scazut considerabil din volum. Intre timp s-au fiert si pastele, asa le-am scurs si le-am pus peste sos.  Daca sosul s-a racit puteti pune 100 ml din zeama in care au fiert pastele peste acesta. Am amestecat pana cand toate pastele au fost acoperite de sos.

Paste in sos cremos de ciuperci si spanac

Le-am mancat imediat cu mare pofta.

Pastele in sos cremos de ciuperci si spanac sunt tare bune!

Sper ca veti incerca si voi reteta si imi veti spune cat de mult v-au placut.

 

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *