Paste in sos cremos de ciuperci si spanac
Paste in sos cremos de ciuperci si spanac

Paste in sos cremos de ciuperci si spanac perfecte pentru cina
Paste in sos cremos de ciuperci si spanac este o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa.
Pastele sunt solutia mea preferata pentru cina, atunci cand trebuie sa pregatesc ceva rapid si savuros.
Cred ca veti observa faptul ca suntem o familie consumatoare de paste dupa numarul mare de retete pe care il veti pe blog in categoria „paste si orez”.
Sunt convinsa ca sunt multe persoane in al caror meniu saptamanal se regasesc pastele, ca solutie rapida dupa o zi lunga la birou.
Sosul cremos de ciuperci cu spanac merge perfect cu pastele, iar cele mai potrivite mi se par pennele caci santurile acestor paste retin sosul in ele.
Sosul delicios si cremos realizat din smantana si parmezan este aromat cu usturoi. Acesta poate fi pregatit in avans si doar incalzit si pus langa paste,.
Poate insoti si o friptura, un snitel sau un peste prajit in tigaie, la cuptor sau la gratar.
O reteta simpla de sos cremos de ciuperci cu smantana, in varianta simpla puteti citi daca apasati aici.
Reteta acestor paste gustoase si aromate o sa va rapeasca maxim 20-25 minute cu tot cu curatarea si taierea ciupercilor sau timpul necesar fierberii pastelor.
Pentru ca totul sa mearga rapid puneti apa cu sare la fiert pentru paste si treceti la curatarea ciupercilor.
In cazul in care nu ati citit pana acum indicatiile mele legate de fierberea pastelor va spun si voua ca trebuie sa tineti cont de cateva amanunte foarte importante:
- 1. pentru fiecare 100 g paste folositi 1 l apa si o lingurita de sare
- 2. pastele se pun la fiert doar cand apa clocoteste
- 3. timpul de fierbere este trecut pe ambalajul pastelor si trebuie respectat. Cronometrarea timpului de fierbere incepe in momentul in care apa fierbe iar.
Alte retete de paste:
- 1. paste cu pui si ciuperci in sos alb
- 2.paste cu ciuperci, praz si pesto vegan de broccoli
- 3. paste cu pui si ciuperci la cuptor.
In ceea ce priveste ciupercile va sfatuiesc sa le curatati bine inainte de folosire. Daca le spalati le lasati minim o ora sa se usuce.
Acestea fiind spuse va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru paste in sos cremos de ciuperci si spanac, explicat pas cu pas, mai jos:
Ingrediente:
500 g ciuperci champignon
100 ml ulei
400 ml smantana grasa pentru gatit
80 g branza rasa pentru paste (exista deja in pungi, dar puteti folosi mozzarella, cascaval, parmezan, cheddar)
1-2 catei usturoi
100 g baby spanac
sare
piper
320 g paste tip penne
Mod de preparare paste in sos cremos de ciuperci si spanac:
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa pun apa la fiert. Am adaugat sarea si am amestecat pentru ca aceasta sa se topeasca.
Apoi am curatat ciupercile cu un prosop, apoi le-am feliat. pe cele mai mari le-am taiat in cuburi.
Am incins intr-o tigaie uleiul, am adaugat ciupercile si le-am prajit pana cand nu a mai fost lichid in tigaie.
Daca le spalati cu apa sau au stat cateva zile in frigider, inchise etans, din cauza umiditatii vor lasa multa apa.
O puteti scurge si continuati sa gatiti. Am adaugat smantana pentru gatit si am amestecat.
Am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic spre mediu in jur de 10 minute.
Dupa acest interval am adaugat parmezanul ras si frunzele de baby spanac.
Desi par multe, dar dupa ce am amestecat acestea au scazut considerabil din volum.
Intre timp s-au fiert si pastele, asa le-am scurs si le-am pus peste sos.
Daca sosul s-a racit puteti pune 100 ml din zeama in care au fiert pastele peste acesta.
Am amestecat pana cand toate pastele au fost acoperite de sos.
Servire paste in sos cremos de ciuperci si spanac:
Am impartit pastele in farfurii si am presarat putin parmezan ras.
Le-am mancat imediat cu mare pofta.
Pastele in sos cremos de ciuperci si spanac sunt tare bune!
Sper ca veti incerca si voi reteta si imi veti spune cat de mult v-au placut.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Foarte gustoasă! Nu am avut spanac, dar a meritat oricum. Poate că aș mai reduce o idee uleiul și, bineînțeles, as pune și spanacul proaspăt. Aici găsesc mereu rețete variate, gustoase și puțin mai altfel decât pe alte bloguri. 👍