Toad in the hole – carnati in aluat
Toad in the hole – carnati in aluat. Este foarte important ca acesti carnati sa fie inconjurati de aluat umflat si rumenit, ca sa nu arate ca o omleta la cuptor.
Reteta Toad in the Hole – Carnati in aluat – un fel de budinca Yorkshire cu carnati – reteta simpla si rapida de carnati la cuptor in aluat simplu din oua, lapte si faina ce se umfla foarte mult fara praf de copt.
Daca nu se umfla foarte mult, atunci ceva nu este in regula. Probabil temperatura de coacere nu este corecta sau nu ati lasat vasul suficient de mult sa se incinga inainte de a turna aluatul.
Este foarte important ca acesti carnati sa fie inconjurati de aluat umflat si rumenit, ca sa nu arate ca o omleta la cuptor.
Din acest motiv trebuie sa preincalziti foarte bine vasul in care urmeaza sa gatiti.
Un alt aspect important este ca aluatul sa se odihneasca 20-30 minute in frigider, permitand astfel amidonului din faina sa se activeze si sa ajute aluatul sa se umfle.
Reteta de carnati in aluat – toad in the hole – este o reteta traditionala din bucataria britanica.
Fratele meu imi trimite adesea poze pe What’sApp cu ceea ce gateste el, iar aceasta reteta este probabil printre primele pe care le-a invatat in Anglia si mi-am dorit foarte tare sa o incerc si eu.
M-am gandit sa va arat si voua cat de usor se face, caci stiu ca retetele rapide si simple sunt preferatele voastre.
Puteti pregati toad in the hole – reteta de carnati in aluat simplu – pentru cina in familie sau cand aveti prieteni in vizita. Va promit ca toata lumea va fi incantata.
Pentru coacere puteti alege forme dreptunghiulare, rotunde sau puteti alege sa pregatiti variante individuale in forme de briose sau in vase ramekin.
Cele mai bune vase sunt cele din tabla, ce permit caldurii sa ajunga corect la aluat.
Eu am folosit carnati proaspeti, asa ca am ales sa ii gatesc in tigaie inainte de a-i pune la cuptor, dar nu i-am gatit foarte mult pentru ca acestia vor continua sa fie gatiti la cuptor si se vor usca.
Daca folositi carnati afumati acestia vor fi pregatiti doar in cuptor 5 minute inainte de a adauga aluatul.
Langa toad in the hole – carnati in aluat puteti pune pe post de garnitura diverse legume sotate, piure de cartofi sau salata verde.
Se servesc cu un sos de ceapa, dar sunt buni si fara – eu nu am pregatit sosul.
Reteta de „toad in the hole”se face pe vremuri cu carne sau rinichi de miel. Se spune ca era o modalitate a celor saraci de a gati carnea taiata in bucati mai mici ca sa ajunga la toata familia.
Traducerea acesteia este „broasca in gaura”.
Dupa sarbatorile de iarna avem carnati pregatiti in casa proaspeti sau afumati, asa ca aceasta reteta ar putea fi o idee buna pentru a diversifica meniul.
Daca aveti nevoie de inspiratie sa gatiti si alte retete cu carnati va las mai jos cateva sugestii. Apasati pe titlul retetei dorite si veti fi redirectionati catre aceasta.
- 1. supa nemteasca de cartofi cu carnati
- 2. varza calita cu carnati si bacon
- 3. mancare de fasole verde cu carnati
- 4. floricele din foietaj cu carnati
Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru toad in the hole – carnati in aluat simplu de budinca Yorkshire – reteta prezentata pas cu pas:
INGREDIENTE:
(tava 21*28 cm)
5 carnati medii
3 linguri ulei pentru prajit
3 oua mari
sare
piper proaspat macinat
300 ml lapte
150 g faina
2 lingurite mustar Dijon
6 frunze salvie
1 crenguta rozmarin
PREPARARE:
In primul rand am pregatit aluatul. Am mixat ouale cu sare si piper, apoi am adaugat laptele.
Am incorporat faina, apoi am adaugat mustarul.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia si am lasat-o in frigider 30 minute sa se odihneasca.
Am dat drumul cuptorului la 220°C pe ventilatie pentru a se incalzi.
In momentul in care acesta a ajuns la temperatura setata am pus forma in care urma sa gatesc in cuptor pentru 10 minute.
In acest timp am prajit usor carnatii in ulei incins, doar cat sa fie rumeniti la exterior, caci gatirea lor va continua in cuptor.
Am pus uleiul in care am prajit carnatii in tava (doar 3 linguri sau cat este nevoie ca aceasta sa fie acoperita cu o pelicula subtire, dar am grija sa ung forma si pe margini) si am lasat-o in cuptor pana cand aceasta a fost foarte incinsa si uleiul fierbinte.
Am aranjat si carnatii cu distanta intre ei, apoi am pus tava in cuptor pentru alte 5 minute.
Am mai mixat aluatul putin, apoi l-am turnat peste carnati.
Atentie pentru incepatori! Tava fiind fierbinte aluatul turnat peste ulei ar putea sa sara si sa va ardeti!
Am presarat rapid frunzele de salvie si cele de pe crenguta de rozmarin si am pus tava in cuptor, centrand-o cat mai in mijloc.
Primele 20 minute nu am deschis usa cuptorului absolut deloc!
Cuptorul meu nu mai coace uniform dupa 12 ani, asa ca dupa 20 minute am rotit tava si am mai lasat pana cand tot aluatul a fost umflat si s-a rumenit uniform.
Pe post de garnitura am ales mazare sotata.
Sper ca veti incerca reteta pentru ca se face foarte usor si este tare gustoasa!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – retete gustoase.
Bun
Multumesc!