Cascaval pane

1 noiembrie 2020Diva in Bucatarie

Cascaval pane. Cascaval pane – reteta simpla si usor de pregatit, ce iese pefect, fara sa curga in tigaie

cascaval pane reteta diva in bucatarie V

Cascaval pane.

Cum se face cascaval pane corect? Reteta sigura de cascaval pane.

Va las aici reteta de cascaval pane,  aperitiv sau gustare calda de cascaval moale in crusta crocanta.

Nu este o reteta pentru cei care tin diete sau pentru cei care isi doresc retete fara prajeala. Cascavalul pane este indragit de foarte multa lume pentru gustul pe care il obtineti doar prin prajit in baie de ulei.

Reteta este simpla si nu necesita multe ingrediente.

Se intampla insa ca uneori sa nu va iasa bine. Daca sunteti printre cei carora cascavalul pane le curge unori in tigaie sau obtineti o crusta prea imbibata de ulei, atunci trebuie sa respectati cateva indicatii pentru ca sa obtineti mereu ceva delicios si cu aspect frumos.

  • 1. taiati cascavalul in felii groase de 1-1,5 cm grosime
  • 2. puneti feliile de cascaval la frigider cateva ore. Daca vreti sa pregatiti cascaval pane pentru mic dejun lasati feliile peste noapte la rece.
  • 3. trebuie sa dati cascavalul de 2 ori prin faina si ou si apoi prin pesmet. Un strat dublu de faina si ou va impiedica cascavalul sa iasa din crusta. Pentru mai multa siguranta puteti incerca sa il dati de ori prin oua si de doua ori prin pesmet, dar iese destul de gros stratul de pesmet.
  • 4. pentru ca faina sa se lipeasca bine din prima pe cascaval ungeti feliile cu o pensula umezita cu putina apa
  • 5. cascavalul pane se prajeste in baie de ulei
  • 6. nu folositi o furculita pentru a intoarce bucatile de cascaval pentru a nu risca sa le intepati. Daca folositi suficient ulei nu aveti nevoie sa rotiti decat o singura data sau deloc.

Noi preferam  sa mancam cascaval pane la micul dejun, in portii mai mici. Il pregatesc in general in week-end. Inainte sa il prepar am grija sa aranjez masa si sa fac o salata de rosii cu castraveti, astfel incat cand scot cascavalul din tigaie si il pun pe servetul absorbant sa ii chem la masa pe ai mei si sa mancam bucatele calde si cugatoare de branza imbracate in crusta crocanta delicioasa.

Se intampla sa fac cascaval pane si pentru pranz, dar foarte rar. In acest caz nu lipsesc cartofii prajiti pe post de garnitura. Da, portie dubla de prajeala in farfurie, dar atat timp cat nu facem un obicei din asta, nu imi fac probleme. Nu cred ca mancam de doua ori pe an cascaval pane si cartofi prajiti la aceeasi masa.

Alte retete de branzeturi pane ce va pot inspira sa le pregatiti si voi:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cascaval pane:

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane – ies 8 buc. medii sau 4 mari)

300 g cascaval

100 g faina

50 ml apa

3 oua

200 g pesmet

sare

piper proaspat macinat

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Am taiat cascavalul in felii groase pe care le-am lasat peste noapte in frigider peste noapte. Daca le pregatiti pentru pranz sau cina 4-6 ore sunt suficiente. Am uns cu o pensula cu foarte putina apa feliile de cascaval pe toate partile, apoi le-am tavalit prin faina. Am dat feliile de cascaval prin ouale batute cu sare si piper proaspat macinat, apoi am repetat operatiunea dandu-le prin faina si oua.

La final le-am tavalit prin pesmet. Cand am avut toate bucatile de cascaval imbracate in pesmet am incins uleiul si le-am prajit pana s-au rumenit frumos. Eu le intorc o singura data, cu grija, cu o paleta lata. Daca am suficient spatiu intre ele am loc sa le intorc fara riscul de a sparge crusta.

Am scos cascavalul pane pe servete de bucatarie absorbante si le-am tamponat cu grija, apoi le-am pus pe farfurie.

Asa cum va spuneam preferam o salata de rosii cu ardei si castraveti, dar puteti pune alaturi si salata verde sau doar legumele preferate.

Ce spuneti, nu-i asa ca arata tare bine?

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *