Crumble cu mure si nectarine

5 septembrie 2020Diva in Bucatarie

Crumble cu mure si nectarine. Reteta de crumble cu mure si nectarine este perfecta si pentru incepatori in ale gatitului, caci nu au cum sa greseasca urmand indicatiile din reteta.

Crumble cu mure si nectarine. Reteta crumble cu mure si nectarine. cum se face crumble cu mere si nectarine. Crumble,  desert de vara, Reteta simpla, rapida si usoara de crumble cu mure si nectarine. Crumble, reteta traditionala din bucataria Marii Britanii.

Reteta de crumble cu mure si nectarine este perfecta si pentru incepatori in ale gatitului, caci nu au cum sa greseasca urmand indicatiile din reteta.

Este important ca stratul de crumble sa nu fie prea subtire, asa ca alegeti un vas in care sa presarati firimiturile de aluat si sa obtinesti un strat de aproximativ 5-7 mm grosime.

Insa, nu trebuie exagerat nici cu grosimea acestuia, caci fructele sunt cele mai importante.

Stratul de fructe este vedeta, asa ca toppingul crocant va fi maxim un sfert din grosimea celui de fructe, dar gustul si experienta sunt importante pentru a alege grosimea stratului.

Nu folositi decat unt cu minim 80% grasime si fiti generosi cu cantitatea pe care o veti utiliza pentru ca el este cel care da gustul bun.

Altfel ar fi doar faina coapta. De-a lungul timpului am pregatit multe retete de crumble, dar nu toate au ajuns pe blog.

Pentru un rezultat extraordinar de bun al toppingului crocant al acestui crumble cu mure si nectarine folositi unt rece.

Dupa ce frecati untul cu zaharul si faina puteti sa il puneti la frigider pentru 30 minute, apoi il presarati peste fructe.

Retetele postate sunt insa printre preferatele mele:

Toppingul pentru crumble de mure si nectarine contine faina, ovaz, unt si zahar brun.

Este o combinatie perfecta, dar chiar si asa, puteti sa o adaptati dupa gustul propriu si adaugati 1 lingura nuci tocate mai mare, seminte sau nuca de cocos.

Si, pentru ca spuneam ca aveti libertate si nu trebuie sa lasati imaginatia sa va impiedice sa pregatiti un topping delicios, puteti adauga langa fructe si diverse ierburi sau condimente.

Ca sa fiu sincera as fi presarat foarte putin busuioc grecesc, dar ai mei nu ar fi fost asa de incantati de aceasta experienta si am renuntat. Probabil voi pregati potii individuale data viitoare si imi voi face de cap cu portia mea.

Unul din sfaturile cele mai bune pe care vi le pot da pentru un crumble cu mure si nectarine delicios este sa nu va grabiti cu coacerea.

O temperatura mai mica (180°C la mine, dar poate fi si 160°C la cuptoare cu putere mare) si un timp mai mare lasa fructele sa se inmoaie incet si sa elibereze suc.

Nectarinele mele au fost crude cand le-am cumparat, dar in 3 zile, pe masa din bucatarie s-au copt si au capatat o culoare superba. Daca cumparati sau culegeti fructe coapte, acestea vor lasa mult suc.

De aceea ar fi indicat sa presarati peste acestea o lingurita de amidon ce va ingrosa sucul lor, transformandu-le intr-un sos delicios. Veti coace cat timp este necesar ca toppingul sa devina auriu iar sucul fructelor sa boloboreasca pe margini.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru crumble cu mure si nectarine:

Ingrediente crumble cu mure si nectarine:

100 g mure

400-500 g nectarine sau piersici

1 lingurita unt

1 lingurita amidon – daca fructele sunt foarte zemoase

40 g zahar brun

Pentru crumble:

130 g faina

40 g fulgi de ovaz

120 g unt foarte rece

100 g zahar brun

Mod de preparare crumble cu mure si nectarine:

Am taiat nectarinele felii, apoi le-am pus intr-un vas termorezistent din ceramica. Daca folositi o tava metalica puteti unge fundul acesteia cu un cub de unt. Peste feliile de nectarine am presarat murele si zahar brun.

Am pregatit crumbel-ul amestecand faina cu zahar si fulgi de ovaz. Am adaugat untul taiat cubulete si am frecat cu mana pana am obtinut firimituri de aluat, dar cu mare grija ca acestea sa nu fie foarte mici, iar untul sa nu s etopeasca de la caldura mainilor.

Am pus firimiturile de aluat obtinute pentru 30 minute la frigider, timp in care am preincalzit cuptorul la 180°C.

Am pus crumble rece peste fructe, obtinand o crusta groasa de 5-6 mm. Este important ca aceasta sa nu fie foarte subtire, dar nici foarte groasa! Am pus vasul in cuptoe si am lasat sa se coaca aproximativ 40 minute.

Am stiu ca acest crumble cu mure si nectarine a fost gata in momentul in care crusta a devenit aurie, iar pe margine se veadeau basicile de la sucul de fructe cum fierb.

Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca, dar nu am rezistat prea mult.

Mi-am scos pentru mine intr-un castron, iar restul le-am lasat copilului si sotului.

Crumble cu mure si nectarine este atat de bun incat sa spun ca nu rezista prea mult.

In maxim o ora forma era deja spalata.

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasa pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *