fbpx

RETETE RECENTE

GNOCCHI alla SORENTINA – gnocchi cu sos de rosii si mozzarella

September 22, 2019 | CATEGORIA

Gnocchi alla Sorentina adica gnocchi imbracate in sos de rosii si mozzarella topita sunt ideale pentru pranzul sau cina in familie.

Se pregatesc usor, cu ingrediente simple, usor de procurat. Eu am sa va arat in reteta de mai jos si cum puteti pregati in casa gnocchi, dar daca sunteti in criza de timp si vreti sa puneti pe masa rapid mancarea puteti cumpara gnocchi.

Gnocchi alla Sorentina intruchipeaza perfect numele zonei din care se trage, caci le-am mancat prima oara in Italia, in Sorrento. Am fost intr-o vacanta frumoasa cu prieteni dragi aici.  Copilul isi dorea paste la aproape toate mesele. Avea 6 ani si, ca orice copil,  ar fi mancat doar paste si pizza. Portia lui a fost destul de mare, asa ca eu am fost cea care a terminat ce lasase el in farfurie. Au fost geniale, asa ca de atunci am incercat cateva retete pana am ajuns la cea mai buna varianta de gnocchi cu sos de rosii si mozzarella – Gnocchi alla Sorentina.

Nu stiu daca sunteti familiarizati sau nu cu tipul acesta de paste, cu aluat din cartofi, dar daca nu ati mancat inca cred ca nu stiti ce ati pierdut. Este aluatul pe care il fac si pentru galuste cu prune sau putisoare, dar aici aluatul are si ou in compozitie.

Daca vreti sa experimentati si sa realizati o reteta noua, mega delicioasa, atunci este momentul sa incercati aceste gnocchi cu sos de rosii si mozzarella. Eu am avut in casa Mozzarella de la Hochland, din gama Delicii Calde.

Mi se pare potrivita pentru retete realizate la cuptor.

Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella in stil italian sunt aromatizate cu busuioc.

Eu am pregatit reteta pentru ai mei acum o saptamana, dar la cererea lor am refacut reteta vineri, moment in care am facut si pozele pentru blog.

Ma bucur ca ai mei sunt inca receptivi la retete noi, desi uneori imi cer sa le fac retetele “clasice”.

Daca ar fi sa regret ceva din toata aceasta experienta, ei bine imi pare rau ca nu a fost cineva langa mine sa poata tine paleta deasupra castronului in momentul in care scot o portie de gnocchi din vasul abia scos din cuptor.

Ar fi iesit o poza impresionanta cu mozzarella fierbine, moale si intinsa la maxim. Pozele de mai sus nu reusesc sa va arate ceea ce m-a impresionat pe mine, respectiv acea mozzarella topita, dar nici gustul final.

Si regret enorm.

Ma gandesc sa nu va mai retin atentia, asa ca va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru Gnocchi alla Sorentina – gnocchi cu sos de rosii si mozzarella.

INGREDIENTE

600 g cartofi fainosi

300 g faina + faina pentru masa de lucru

2 linguri sare

1 ou mic (foarte mic)

70 ml ulei

1 ceapa mare

750 ml suc rosii

2 catei usturoi

1 lingurita zahar

2 crengute busuioc

50 g parmezan ras

300 g mozzarella

PREPARARE

Iata ingredientele pregatite pentru una din cele mai bune retete de gnocchi.

Am fiert cartofii in coaja pana a intrat usor furculita in ei, dar fara sa se sparga in timpul fierberii, apoi I-am luat de pe foc, I-am scos din apa si am indeparta coaja cat au fost fierbinti. Asa se ia foarte usor.

Am pasat cartofii ca pentru piure, dar pot fi si rasi prin razatoarea mare. I-am amestecat cu 1 ou mic, 1/2 lingurita sare si faina.

Aluatul obtinut l-am format rulouri intre palmele tapetate cu faina, apoi le-am taiat. Rulourile au 3 cm diametrul si le-am taiat in marimi de aprox 3 cm. Le-am dat modelat cu o furculita, apoi le-am fiert in apa cu 1 lingurita sare in jur de 5 minute sau pana se ridica la suprafata. Am scos gnocchi si le-am lasat intr-o strecuratoare mare.

Am pregatit sosul: am calit ceapa, iar cand aceasta a devenit sticloasa am adaugat sucul de rosii, zahar, usturoi pisat, 1/2 lingurita sare si busuioc. Am fiert la foc mic in jur de 5 min.

am tocat mozzarella in cuburi de marime potrivita.

intr-un vas termorezistent maricel am pus sos de rosii, gnocchi, mozzarella, putin oregano uscat sau busuioc uscat, parmezanul ras, apoi am repetat operatiunea, dar am pastrat putin suc de rosii si pentru topping.

Am copt totul la 200°C pana s-a gratinat (max 15 min).

Am mancat imediat aceste gnocchi delicioase cu suc de rosii si mozzarella.

Sper ca veti incerca si voi reteta.

Puteti incerca si retetele simple pregatite de mine in varianta video: 

Ma gasiti si pe Instagram aici:

 

Va invit in grupul Gatesc cu prietenii daca vreti sa postati si retetele voastre:

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *