Supa crema de ciuperci de post

4 aprilie 2019Diva in Bucatarie

Supa crema de ciuperci de post. Le-am inlocuit cu supa de legume si o crema bio vegetala din orez si am obtinut un preparat foarte gustos.

Supa crema de ciuperci de post este foarte gustoasa, satioasa si se pregateste foarte usor, foarte simplu si rapid. In maxim 30 de minute ne putem aseza la masa sa mancam aceasta supa delicioasa.

Este satioasa, perfecta pentru cei care isi doresc un pranz pregatit rapid si savuros, cu putine calorii. Aceasta supa crema de ciuperci de post nu contine lapte si smantana de dulce.

Le-am inlocuit cu supa de legume si o crema bio vegetala din orez si am obtinut un preparat foarte gustos.

Crema vegetala din orez este o alternativa vegetala a samantanii pentru gatit. Eu am folosit-o in aceasta supa, dar merge foarte bine si la paste, asa cum puteti vedea aici.

Orezul este un aliment complet si contine toate elementele nutritive necesare organismului. Acest produs nu are colesterol.

Ciupercile sunt un superaliment cu o multime de beneficii pentru sanatatea organismului nostru. Datorita continutului scazut de calorii acestea ajuta la combaterea obezitatii. Sunt bogate in substante nutritivem vitamine si minerale. Ciupercile sunt singurele din categoria fructe si legume care contin vitamin D, produsa cand sunt expuse la soare.

Supa crema de ciuperci este indragita de multa lume, iar varianta aceasta o sa ii satisfaca pe toti cei care isi doresc sa o consume oricand, dar nu pot alege varianta de dulce pentru ca tin post sau pentru ca au ales un stil de viata bazat doar pe alimente vegetale.

Crema este fina, delicata si as spune ca nimeni nu isi da seama ca nu are in compozitie lapte si smantana clasica.

Eu am ales ciuperci champignon, dar pot fi folosite si ciupercile pleurotus, dar si o combinatie intre cele doua feluri. Toate ingredientele sunt sanatoase, asa ca putem manca o supa crema buna si hranitoare chiar si in perioada postului.

Mai multe retete cu ciuperci de post veti putea gasi in aceasta colectie: ciuperci umplute, tocanite, pate, paste, pane, sote, si altele.

Alte supe crema de ciuperci pregatite de mine: supa crema de ciuperci (reteta clasica)si supa crema de ciuperci cu gorgonzola.

Acum va las sa vedeti de ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru supa crema de ciuperci de post.

Ingrediente supa crema de ciuperci de post:

450 g ciuperci

1 cartof foarte mic – 50 g cu coaja

1 ceapa medie

80 ml ulei

2 catei usturoi pisati

2 lingurite faina

700 ml supa legume calda

200 ml crema bio din orez pentru gatit

sare

piper

Mod de preparare supa crema de ciuperci de post:

Am pus un cartof mic la fiert in apa cu sare. L-am taiat in jumatate si l-am lasat la fiert 15 minute.

Cat timp acesta s-a fiert am tocat ceapa si  am calit-o in uleiul incins.

Am curatat bine ciupercile de pamant sau alte impuritati, apoi le-am tocat.

Le-am pus peste ceapa calita si le-am sotat si pe acestea 2-3 minute.

Am pus usturoiul pisat, am amestecat, apoi am presarat faina,

Am amestecat in tigaie pana s-au acoperit bine ciupercile cu aceasta.

Am turnat supa calda peste ciuperci si am fiert totul timp de 15 minute, apoi am pasat totul cu blenderul (inclusiv cartoful).

Am adaugat crema de orez (cutia este cea din poza de mai jos).

Am gustat supa crema de ciuperci de post si am adaugat sare (dupa gustul meu), apoi am mai dat-o intr-un clocot.

Nu am lasat mai mult de 1 minut din momentul in care aceasta a dat in clocot.

Servire supa crema de ciuperci de post: 

Am luat-o de pe foc si am impartit-o in farfurii.

Am presarat cateva felii de ciuperci prajite pastrate secial si patrunjel verde.

S-a mancat cu pofta.

Asta va doresc si voua!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook o gasiti daca apasati aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube  Diva In Bucatarie.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *